2019年07月17日
ヨーグルトアイス Frozen yogurt
1.卵1個を 途中 砂糖60g を加えながら しっかり泡立てます。
2.プレーンヨーグルト400gに 1.を3度ぐらいに分けて入れ
冷凍庫で 4時間ほど冷やし固めます。
途中 3度ほど 混ぜるとよいです。
3.シナモンパウダーを振ります。
** Frozen yogurt
1. Beat an egg well while adding 60g sugar.
2. Mix 400g yogurt with 1.
Freeze it until solid while mixing a few times.
3. Sprinkle cinnamon powder.
厚揚げでエビチリ風 Stir-fried thick fried tofu in chilli sauce
**厚揚げでエビチリ風 Stir-fried thick fried tofu in chilli sauce
(2人分)
1.厚揚げ(10x10)2枚に熱湯をかけて 油抜きします。食べやすい大きさに
切ります。
2.ケチャップ大6,しょうゆ大2,酒大2,砂糖大1,豆板醤大1、スープ50ccを
混ぜておきます。
3.タマネギ250g、ニンニク1かけ、しょうが1かけをみじん切りして
油を引いたフライパンでいため 香りが立ったら 1.と2.を入れて
煮立て 水溶き片栗粉でとろみをつけます。
4.器に水菜などをひき 3.を盛ります。
**枝豆天 Eddamame and tofu refuse balls
1.えだまめ100gに卵2個とおからパウダー大3とだしの素を混ぜて
スプーンですくって フライパンで焼きます。
**キュウリとなすびの中華風サラダ Chinese style cucumber and egg plants salad
1.なすびは 乱切りし 水にさらしてから 油を引いたフライパンで
しんなりするまでいためます。
2.きゅうりも食べやすい大きさに切ります。
3.さとう小1,酢小2,醤油大1をレンチンしてから ごま油大1を加え
1.と2.を和えます。
4.3.の上に 薄切りのタマネギをのせます。
** Stiir-fried thick fried tofu in chilli sauce (for 2 people)
1. Pour hot water on 2 thick fried tofu (10x10/per 1) then cut into bite size pieces.
2. Mix 6tbsp ketchup, 2tbsp soy sauce, 2tbsp rice wine, 1tbsp sugar, 1tbsp broad bean
chilli paste and 50cc soup.
3. Chop 250g onion, 1 clove of garlic and 1 clove of ginger fine.
Oil a frying pan and stir fry them until there's an aroma.
Add 1. and 2. and bring it to boil
Thicken the broth with starch(+water)
4. Put some potherb mustard in individual dishes and put 3..
** Edamame and tofu refuse balls
1. Mix 100g edamame beans, 3tbsp dried tofu refuse powder and soup powder.
Scoop up with a spoon and bake on a frying pan on both sides.
** Chinese style cucumberf and egg plant salad
1. Cut egg plant into bite size pieces. Soak in water then drain.
Oil a frying pan and stir fry them until tender.
2. Cut cumber into bite size pieces.
3. Microwave 1tsp sugar, 2tsp vinegar and 1tbsp soysauce and then mix with 1tbsp
sesame oil.
Mix 1.2. and 3.
4. Put some thin sliced onion on top.