2019年07月26日
薄揚げときゅうりの胡麻酢和え Thin fried tofu and cucumber dressed with sesame
**薄揚げときゅうりの胡麻酢和え Thin fried tofu and cucumber dressed with sesame
1.薄揚げは 魚焼き器またはオーブントースターで焼きます。
冷めてから 細く切ります。
2.キュウリは縦半分に切り 斜め薄切りにし 塩もみします。水で洗い よく絞ります。
3.練り胡麻に 甘酢と細切りの鰹節を加えて混ぜ 土佐酢っぽくします。
4.1.と2.を3.で和えます。 すりごまを天盛りします。
**オクラと長芋の和え物 Okra and Chinese yam salad
1.茹でたオクラと長芋をめんつゆで和え 鰹節をのせます。
**カレイの煮付け Simmered founder
作り置きです。
** Thin fried tofu and cucumber dressed with sesame
1. Bake thin fried tofu. Let it cool. Then cut into strips.
2. Cut cucumber into half lengthwise then cut into thin slices diagonally.
Salt it and when it is tender, wring it dry.
3. Mix sesame paste, sweet vinegar and thin dried bonito shavings.
4. Mix 1., 2. and 3. Put grated sesame on top.
** Okra and Chinese yam salad
1. Mix boiled okra and Chinese yam with seasoning soy sauce.
Put dried bonito shavings on top.
** Simmered founder
meal-prep