2019年07月04日
さんまの梅しそ巻き Rolled pacific saury with pickled ume and green perilla
出かけていたので 帰ってから バタバタ。
**さんまの梅しそ巻き Rolled pacific saury with pickled ume and green perilla
1.さんまは3枚におろして 塩を軽く振り 水気を拭き取り 大葉を敷き 刻んだ梅干しを
のせ、巻いて 爪楊枝で止めます。
2.小麦粉と水と卵で天ぷら衣を作り 1.をまぶして 油で揚げます。
**青ネギのニンニク炒め Stir fried green leeks and garlic
(2人分)
1.青ネギ1袋は 5cm長さに切り、 にんにく2かけはスライスします。
2.フライパンにごま油を引き ニンニクを炒め 香りが立ったら青ネギを加えて
炒め、中華スープの素小1/2、塩、こしょうで味を整えます。
**もやしとレタスのポン酢かけ Soy bean sprouts and lettuce with ponzu
1.もやしとレタスを熱湯でゆで ポン酢をかけます。
**トマトのサラダ Tomato salad
1.トマト、ゆでたブロッコリーを器に盛ります。
みじん切りのタマネギを振りかけ、甘酢、ガーリックパウダー、ハーブソルト、こしょう、
米油をかけます。
I repared the supper in a hurry.
** Rolled pacific saury with pickled ume and green perilla
1. Sprinkle salt on saury fillets and then wipe off moisture.
Put green perilla and spread chopped pickled ume and then roll it.
Attach the end with a toothpick.
2. Mix flour, water and egg to make tempura dough. Cover the rolls with the dough and
then deep fry.
** Stir fried green leeks and garlic (for 2 people)
1. Cut 1 bag of green leeks into 5cm length and 2 clove of garlic into thin slices.
2. Sesame oil in a frying pan and stir fry garlic until there's an aroma then add green leeks.
Season with 1/2tsp Chinese soup powder/paste, salt and pepper.
** Soy bean sprouts and lettuce with ponzu
1. Boil soy bean sprouts and lettuce in hot water
Pour ponzu.
** Tomato salad
1. Put tomato and boiled broccoli on individual dishes.
Sprinkle chopped onion, garlic powder, herb salt, pepper and pour sweet vinegar and rice bran oil.