2019年07月11日
豆乳グラタン Macaroni au gratin with soy milk
**豆乳グラタン Macaroni au gratin with soy milk
(2人分)
1.マカロニは塩を入れた熱湯でゆでます。
2.フライパンにバター20gを溶かし スライスしたタマネギを加えて 炒めます。
小麦粉大1.5を振り入れ 炒めます。
温めた豆乳200cを入れて かき混ぜ とろみが出たら ハム、1.のマカロニ、
スープの素、塩、こしょうで 味を整え バターを塗ったグラタン皿にいれ
チーズをのせて オーブンで焼きます。
**万願寺唐辛子の炒めもの Fried Manganji-temple green pepper
1.万願寺とうがらしは ごま油で炒めてから みりんとめんつゆをからめます。
**カリフラワーとほうれん草のゆかり和え Cauliflower and spinach dressed with red perilla
1.ゆでたカリフラワーとほうれん草を ゆかりで和えます。
**だし巻き卵 Japanese omelet
買ってきたものです。 大根おろしを添えて めんつゆをかけます。
**キャベツときゅうりのサラダ Cabbage and cucumber salad
作り置きです。
** Macaroni au gratin with soy milk (for 2 people)
1. Boil macaroni in hot water with a little salt.
Spread butter in individual baking dishes.
2. 20g butter in a frying pan and stir fry sliced onion.
Add 1.5tbsp flour and stir fry them.
Pour 200cc warmed soy milk. Stir fry until it has thickness..
Add ham, 1., soup powder, salt and pepper.
Put in baking dishes and then put some cheese. Bake in an oven.
** Fried Manganji-temple green pepper
1. Sesame oil in a frying pan and fry Manganji-temple green peppers.
Season with sweet rice wine and seasoning soy sauce.
** Cauliflower and spinach dressed with red perilla
1. Mix boiled caufliflower and spinach with red perilla.
** Japanese omelet
Store-bought
Serve with grated white radish and pour seasoning soy sauce.
** Cabbage and cucumber salad
meal prep.