2016年11月21日
サバのエスカベッシュ Marinated grilled mackerel
サバのエスカベッシュ Marinated grilled mackerel
ガス会社のリーフレットを参照しました♪
(2人分)
1.サバ3枚おろしの片身をそぎ切りし、塩コショウを振り、小麦粉をまぶします。
アルミフォイルに油を引き、サバを並べ 上から油をかけます。
オーブントースターで 5分ぐらい(軽く焦げ目がつくまで)焼きます。
2.玉ねぎ80g、人参30g、パプリカ(黄色あるいはオレンジ色)1/2個 を千切りします。
しめじ50gはほぐします。
フライパンに油を薄く引いて、野菜を炒めます。
3.りんご酢大3、塩少々、こしょう、オリーブ油大5を混ぜあわせたマリネ液に
サバ、野菜を熱いうちに漬け込みます。
4.器に盛り、イタリアンパセリを飾ります。
オイルサーデンの具だくさんサラダ Oiled sardine and hearty salad
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オイルサーデン (20匹)
「cookirin」さんを参照しました♪
http://cookpad.com/recipe/3968537?open_comment_flag=true#comments
いわし(7cmぐらいの小さいのでよい) を 1日2匹 食べると
体に良いらしい。。。と 友が言っていた ♪♪
1.いわし20匹の頭と内臓を取り、きれいに洗い、塩を振り20分ぐらい置いておきます。
にんにく2片は薄切りします。
鷹の爪1本分は小口切りにします。
2.いわしをふき取り、フライパンに重ならないようにきっちり並べ、
にんにく、たかのつめ、こしょう、ローズマリー、ローリエ、タイムなどの香辛料を
のせます。
米油をひたひたに注ぎ、落し蓋をして、強火にかけ、煮立ったら弱火にして
20分煮ます。
3.容器に入れて 冷蔵庫で保存します。
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で、このオイルサーデンを使って、「オイルサーデンの具だくさんサラダ」を。。。
(2人分)
1.カボチャ100gは 7mm厚さx4cm長さぐらいに切り、ラップをかけて
レンジで2分ぐらい加熱します。
水菜(適量)は4cm長さに切ります。
りんご1/2個は いちょう切りにします。
アボカド1個は1cm角に切ります。
2.りんごとアボカドにレモン汁大2を振りかけ 混ぜます。
3.塩少々、オイルサーデンの油大4、こしょうを混ぜあわせ、
かぼちゃ、水菜、りんご、アボカドを混ぜあわせます。
4.器に盛って オイルサーデン2匹を盛ります。
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** Marinated grilled mackerel (for 2 people)
1. Slice 1 mackerel fillet thin. Salt and pepper. Coat with flour.
Line baking sheet with aluminum foil and spread oil.
Place mackerel fillet on it and pour a little oil over them.
Bake in an oven for 5 min until browned.
2. Cut 80g onion, 30g carrot and 1/2 orange (or yellow) bell pepper into strips.
Separate(loose) 50g shimeji mushrooms.
Oil a fry pan and stir fry vegetables.
3. Mix 3tbsp apple vinegar, salt, pepper and 5tbsp olive oil.
Add fish and vegetables while they are still hot.
4. Put on serving dishes and garnish with Italian parsley.
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** Oiled sarden (for 20 fish)
My friend said that having two little sardins in a day is good for you ♪
1. Remove heads and the guts. Wash with water and then sprinkle salt. Leave them for 20 min.
Cut 2 garlic into thin slices.
Chop 1 capsicum annuum finely.
2. Wipe fish with paper towel and place on a fry pan.
Put garlic, capsicum annuum, pepper, rosemary, bay leaf, thyme on fish.
Pour in just enough rice bran oil to cover and put a small lid directly on food. Bring it to boil.
Then cook it on low heat for 20 minutes.
3. Store them in a container in the refrigerator.
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and.... using these oiled sardens........
** Oiled sardine and hearty salad (for 2 people)
1. Cut 100g Japanese pumpkin into 7mm width x 4cm length.
Cover it with plastic wrap and microwave for 2 min. to cook.
Cut potherb mustard (proper quantity) into 4cm length.
Cut 1/2 apple into quarter slices.
Cut 1 avocado into 1cm cubes.
2. Pour 2tbsp lemon juice to apple and avocado and mix.
3. Mix nip of salt, 4tbsp oil from "oiled sardine" and pepper.
Add pumpkin, potherb mustard, apple and avocado and mix.
4. Put 3. in(on) serving dishes and put 2 oiled sardines on them.