2016年11月22日
第九・レッスン12回目 The twelfth chorus lesson of Ninth Symphony
第九・レッスン12回目 The twelfth chorus lesson of Ninth Symphony
12回目のレッスン = 最終レッスン でした。
もう こういうレッスンがないのかと思うと 寂し〜〜い。
♪♪♪♪ 楽譜は見ないで 最初から 最後まで ♪♪♪
遥かに 見える 日本一高いビル あべのハルカス レッスン会場はこの近く。
レッスン会場近くからの ハルカス
It was the last practice.
I miss these practices.
Without looking at the musical score, we sang from the beginning to the end ♪
Above picture; Abeno Harukasu The tallest building in Japan. Our class is near the building.
And
Abeno Harukasu, near our class
.
小雪/虹蔵不見 A light snow fall/Rainbows have retreated
鶏のから揚げ Fried chicken
鶏のから揚げ Fried chicken
「ヤズミさん」さんを参照しました♪
http://cookpad.com/recipe/4173695?open_comment_flag=true#comments
(2人分)
1.塩少々、こしょう少々、おろしにんにく大1/2、 おろししょうが大1/2、
ナンプラー小1、レモン果汁(ポッカレモン)小1、コリアンダー少々、
オールスパイス少々、日本酒20cc、薄力粉15g、 片栗粉15g を
混ぜ合わせます。
2.皮と脂を取り除いた鶏肉(胸肉を使っています)200gは一口大に切ります。
3.1.に2.を混ぜ、よく絡ませます。 (漬け込む必要はないそうです♪)。
4.180℃の油で揚げます。 一度引き上げ3分ほど休ませてから、再度1分揚げます。
簡単なのに、揚げるのを失敗してしまって 衣がはげちゃった。。。
ニラと玉ねぎのチヂミ Korean pancake of Chinese chive and onion
「moriwaki」さんを参照しました♪
http://cookpad.com/recipe/2685581
(2人分)
1.ニラ1束は4cm長さに切り、玉ねぎ1/2個は薄切りにします。
2.水100cc、小麦粉大6、片栗粉大3、鶏がらスープの素小1、塩少々を
混ぜあわせ、1.を加えて混ぜます。
3.ごま油を引いたフライパンに 2.を広げて両面焼き、適当な大きさに切ります。
ポン酢で食べると美味しいです。
ブロッコリーとジャガイモのアンチョビ炒め Stir fried broccoli and potato with anchovies
(2人分)
1.ブロッコリー1/2個は茹でます。
じゃがいも1個は1.5cm角に切って 茹でます。
にんにくはみじん切りにします(小1)。
アンチョビ2枚はみじん切りにします。
2.フライパンに油を引いて、にんにくを炒め、香りが立ったら、じゃがいもと
ブロッコリーを加えて炒め アンチョビを加えてさらに炒めます。
オイルサーデンとキノコポン酢和え Oiled sardine and mushrooms with ponzu
(2人分)
1.しめじ1/2束はほぐし、しいたけ3個は細切りします。
2.フライパンにオイルサーデンの油(ハーブやにんにくも一緒に♪)を引き、
キノコを炒め、軽く塩コショウします。
3.器に盛り、オイルサーデンを置き、ポン酢をかけます。
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** Fried chicken (for 2 people)
1. Mix a nip of salt, pepper, 1/2tbsp grated ginger, 1/2tbsp grated garlic, 1tsp nam pla,
1tsp lemon juice, coriander, allspice, 20cc rice wine, 15g weak flour and 15g starch.
2. Cut 200g chicken (removed skin and fat) into bite size pieces.
3. Mix 1. and 2. well.
4. Then deep-fry 3. in the oil of 180℃ until brown. Drain for 3 min.
then deep-fry again for 1 min.
. I failed as it is very easy.... peeled frying coat .....
** Korean pancake of Chinese chive and onion (for 2 people)
1. Cut 1 bag Chinese chive into 4 cm length.
Cut 1/2 onion into thin slices.
2. Mix 100cc water, 6tbsp weak flour, 3tbsp starch, 1tsp soup powder(or paste) and
a pinch of salt.
Add 1. and mix well.
3. Sesame oil in a fry pan and spread 2. and cook on both sides.
Cut into appropriately sized pieces.
Add some ponzu to taste.
** Stir fried broccoli and potato with anchovies (for 2 people)
1. Boil 1/2 broccoli.
Cut 1 potato into 1.5cm cubes and then boil.
Chop 1/2 tsp garlic finely.
Chop 2 anchovies finely.
2. Oil a fry pan and stir fry garlic until there's an aroma .
Add potato and broccoli and stir fry.
Then add anchovies and fry.
** Oiled sardine and mushrooms with ponzu (for 2 people)
1. Loose shimeji mushrooms and cut 3 shiitake mushrooms into thin slices.
2. Oil and herbs(also sliced garlic) from the oiled sardine in a fry pan
and stir fry mushrooms. Salt and pepper.
3. Put 2 on serving dishes and put oiled sardines on them.
Pour ponzu.