アフィリエイト広告を利用しています

2016年11月26日

チキンとごぼうの甘辛揚げ煮 Salted and sweetened chicken and burdock


チキンとごぼうの甘辛揚げ煮 Salted and sweetened chicken and burdock
CIMG0001.JPG

(2人分)
1.鶏胸肉(皮と脂は取り除く)200gは 一口大に切ります。
  ごぼう1本は鉛筆ぐらいの太さで、3cm長さに切ります。

2.鶏肉とごぼうに片栗粉をまぶし、170℃の油で揚げます。

3.フライパン(あるいは鍋)にだし汁50cc、酒大1、砂糖大1、醤油小2、
  みりん小1を煮立て、2.を入れて 絡めます。






ヤーコンのソテー  Fried yacon
CIMG0004.JPG

(2人分)
1.ヤーコン1個は皮をむき、マッチ棒ぐらいの拍子切りにし、酢水に漬けた後
  水気を切ります。
  黄色パプリカ 1/2個はスライスします。

2.油を引いたフライパンで ヤーコンを炒め、塩コショウを振り さらに炒めます。

3.パプリカを加え軽くいためて 器に盛ります。







小松菜と竹輪のあえ物   Mixed Japanese mustard spinach and a tube‐shaped fish paste cake
CIMG0003.JPG

1.小松菜(適量)は熱湯で茹でます。
  竹輪1本は 半分に切ってから 斜め切りします。

2.小松菜と竹輪を だし醤油少々で和えます。








CIMG0006.JPG




*****************************


** Salted and sweetened chicken and burdock (for 2 people)

1. Cut 200g chicken breast (removed skin and fat) into bite size pices.
Cut 1 burdock into 1cm width x 3cm length.

2. Cover chicken and burdock with starch and deep-fry in 170℃.

3. Put 50cc soup, 1tbsp rice wine, 1tbsp sugar, 2tsp soy sauce and 1tsp sweet rice wine
in a fry pan (or pot) and bring it to boil
Add 2. and toss well to mix.


** Fried yacon (for 2 people)

1. Peel 1 yacon and cut into rectangle slices. Soak in water with vinegar. Then drain.
Cut 1/2 yellow bell pepper into slices.

2. Oil a fry pan and fry yacon. Sprinkle salt and pepper then stir fry again.

3. Add yellow bell pepper and stir fry.


** Mixed Japanese mustard spinach and a tube-shaped fish paste cake

1. Boil Japanese mustard spinach (proper quantity) in hot water.
Cut 1 fish paste cake into lengthwise half and then slice diagonally.

2. Mix 1. with seasoning soy sauce.






最新記事
検索
ファン
最新コメント
<< 2016年11月 >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
タグクラウド
プロフィール
sunshineさんの画像
sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
プロフィール
日別アーカイブ
カテゴリアーカイブ
最新コメント