アフィリエイト広告を利用しています

2016年11月03日

今井町   Imai-cho


河合酒造     kawai sake brewing
CIMG0013.JPG


CIMG0015.JPG




CIMG0018.JPG

CIMG0022.JPG

CIMG0001.JPG











恒岡醤油    Tsuneoka Soy Sauce Co.
CIMG0019.JPG

CIMG0020.JPG

CIMG0021.JPG







奈良県 橿原市      Kashihara-shi, Nara prf.



CIMG0004.JPG



CIMG0005.JPG



耳成山 近く      のどかです♪


Near MIMINASHI-mt. Peaceful place ♪







CIMG0007.JPG

藤原宮跡        Remains of Fujiwara Palace





CIMG0008.JPG


のどかです。   A genial day in autumn.










     









ブルーシンフォニー   Blue Symphony


偶然 向かいのホームに停まっていた。 ラッキー♪

近鉄の 「ブルー シンフォニー」 という電車。

すごく きれい ♪

つい最近デビューしたらしい。


http://www.kintetsu.co.jp/senden/blue_symphony/



CIMG0003.JPG


CIMG0002.JPG



The train named "Blue Symphony"

I came across the train. It stopped on the opposite side of the platform.

How lucky I am!

It's beautiful ♪

It was only two months ago it made "Blue Symphony" debut









れんこんの梅肉和え   Lotus root with pickled plum

れんこんの梅肉和え   Lotus root with pickled plum
CIMG0001.JPG

シャキシャキ感が美味しいですね♪

 (2〜3人分)
1.れんこん150gは皮をむき、薄く輪切りにします。

2.水300ccぐらいに 塩少々と酢大1を入れ、沸騰させ、
  れんこんを入れ、茹でます。(透き通るぐらいまで)

3.梅干しの種を取り、みじん切りした梅大1にみりん大1、醤油大1弱を入れて混ぜ、
  2.のれんこんと和えます。

4.器に盛り、千切りにした大葉をのせます。







鶏の八幡巻き    Chicken rolls
CIMG0003.JPG

1.鶏胸肉1枚は皮と脂を取り除いてから 厚い部分を切り開き 半分に切ります。
  塩コショウします。

2.ごぼう、人参 を 鉛筆の太さに切り、三度豆と共に 茹でます。

3.鶏肉で ごぼう、人参、三度豆を巻き 巻き終わりを下にして
  油を引いたフライパンで 焼きます。取り出します。

4.フライパンを拭き、砂糖大1、醤油大1、酒50ccを煮詰め、
  とろみがでたら、鶏肉ロールを戻し、絡めます。

5.適当な大きさに切ります。








ひじきとしいたけと小松菜の煮物 Boiled hijiki, shiitake mushrooms and Japanese mustard spinach
CIMG0002.JPG

(3人分)
1.ひじき(乾燥)15gを水につけて、戻します。 何度か洗ってから、水切りします。
  しいたけ70gは薄くスライスします。
  小松菜100gはざく切りします。

2.鍋に、だし汁300cc、醤油大1.5、砂糖大1.5, みりん大1、塩少々を煮立て、
  ひじきとしいたけを入れ、落し蓋をして 弱火で10分ほど煮ます。
  小松菜を入れて さらに5分ほど煮ます。







CIMG0005.JPG

*********************

** Lotus root with pickled plum (for 2~3 people)

The crisp texture is good !


1. Peel 150g lotus root and cut into thin round slices.

2. Put 300cc water, a nip of salt and 1tbsp vinegar in a pot and bring it to boil.
Add lotus root and boil until transparent.

3. Remove a stone from the plum. and chop it finely to make it 1tbsp paste.
Add 1tbsp sweet rice wine and 1tbsp or less soy sauce and mix.
Add lotus root and mix.

4. Put in (on) serving dishes and put thin striped green perilla on top.


** Chicken rolls

1. Cut thick part of breast chicken (removed skin and fat). Salt and pepper.

2. Peel burdock and carrot, the same length as chicken, cut into 4 pieces at the thick part.
Boil burdock, carrot and string beans in hot water. Drain.

3. Roll chicken with burdock, carrot and string beans
Heat oil in a fry pan and put rolls in it with their ends facing down. Cook.
Remove them from the pan.

4. Wipe the pan and then put 50cc rice wine, 1tbsp sugar, and 1tbsp soy sauce
Boil down to a proper consistency and then add chicken rolls. and mix.

5. Cut the rolls into proper size.


** Boiled hijiki, shiitake mushroomsw and Japanese mustard spinach (for 3 people)

1. Soak 15g dried hijiki in water until tender. Wash with water a few times and then drain.
Cut 70g shiitake mushrooms into thin slices.
Chop 100g Japanese mustard spinach.

2. Put 300cc soup, 1.5tbsp soy sauce, 1.5tbsp sugar, 1tbsp sweet rice wine and
a pinch of salt. Bring it to boil.
Add hijiki and shiitake and put a small lid directly on the food and cook over a low heat
for 10 min.
Then add Japanese mustard spinach and simmer 5 min.








最新記事
検索
ファン
最新コメント
<< 2016年11月 >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
タグクラウド
プロフィール
sunshineさんの画像
sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
プロフィール
日別アーカイブ
カテゴリアーカイブ
最新コメント