アフィリエイト広告を利用しています

2016年11月28日

たこのピリ辛前菜    Spicy octopus


たこのピリ辛前菜    Spicy octopus
CIMG0004.JPG

「masakohime」さんを参照しました♪
http://blog.livedoor.jp/craml1022/archives/2016-11-19.html


(2人分)
1.タコ130gは食べやすい大きさに切ります。

2.豆板醤小1/2、ごま油小1、にんにくパウダー少々、こしょう少々、
  すりごま大1を合わせ タコと混ぜます。
  柚子1個のしぼり汁とゆずの皮の千切りを加えて ざっくり混ぜあわせて 
  器に盛り、イタリアンパセリを飾ります。






いわしの梅生姜煮   Simmered sardines with pickled Japanese plum and ginger
CIMG0005.JPG

「★peko★」さんを参照しました。
http://cookpad.com/recipe/2234553


1.いわし20匹は頭と内臓を取り、塩水で きれいに洗ってから 
  フライパンに重ならないように並べて、水400ccと酢大6を入れて
  落し蓋をして 火にかけます。 沸騰したら 弱火にして10分煮ます。

2.いわしを10分煮たあと、落し蓋で押さえながら、煮汁を捨てます。

3.しょうが2片を千切りし、梅干し4個は種を取って みじん切りにし
  水300cc、酒300cc、砂糖大2、みりん大4、醤油大4とともに
  2.に入れ 落し蓋をして 火にかけ 沸騰したら 弱火にして 20分ほど煮ます。


今回は このいわしを 2匹づつ食べていきたいと思っています ♪







豆腐のにらだれ     Tofu with Chinese chive sauce
CIMG0006.JPG

にらだれの作り方 11月19日に投函してます。 今回はうまくアクセスできるはず。。。
https://fanblogs.jp/tsuiteruarigatou/daily/201611/19








ブロッコリーのポン酢マヨ和え  Broccoli dressed with mayonnaise and punzu
CIMG0007.JPG

1.茹でたブロッコリーをマヨネーズとポン酢で和えます。







小松菜のあえ物   Japanese mustard spinach salad
CIMG0008.JPG

1.茹でた小松菜をだし醤油とごま油と鰹節で和えます。







たこ焼きを買ってきました♪







CIMG0009.JPG



***********************


** Spicy octopus (for 2 people)

1. Cut 130g octopus into proper sizes for ease of eating.

2. Mix 1/2tsp broad bean chili paste, 1tsp sesame oil, garlic powder, pepper and
1tbsp grated sesame. Add octopus and mix.
Then add juice of 1 yuzu and thin striped skin of yuzu and mix.
Put in serving dishes and garnish with Italian parsley.


** Simmered sardines with pickled Japanese plum and ginger

1. Clean 20 sardines and wash with water with salt.
Arrange them in one layer on a fry pan and add 400cc water and 6tbsp vineter.
Put a small lid directly on food and bring it to boil then simmer for 10 min.

2. 10 min later, pressing a small lid and throw stocks of 1.

3. Cut 20g ginger into thin strips.
Remove seeds from 4 pickled Japanese plums and chop plums.

Mix ginger, plums, 300cc water, 300cc rice wine, 2tbsp sugar, 4tbsp sweet
rice wine and 4tbsp soy sauce to 2. Put a small lid directly on the food and
bring it to boil. Then simmer for 20 min.

I will have 2 these simmered sardines everyday for a while.


** Tofu with Chinese chive sauce

posted on 19th Nov. Should be able to access to it.
https://fanblogs.jp/tsuiteruarigatou/daily/201611/19



** Broccoli dressed with mayonnaise and ponzu

1. Mix boiled brocolli with mayonnaise and ponzu


** Japanese mustard spinach salad

1. Mix boiled Japanese mustard spinach, seasoning soy sauce, sesame oil and
dried bonito shavings.


**Octopus Dumplings.

Bought at a store.







最新記事
検索
ファン
最新コメント
<< 2016年11月 >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
タグクラウド
プロフィール
sunshineさんの画像
sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
プロフィール
日別アーカイブ
カテゴリアーカイブ
最新コメント