2016年11月11日
鶏肉とごぼうのトマト煮込み Boiled chicken and burdock with tomatoes
鶏肉とごぼうのトマト煮込み Boiled chicken and burdock with tomatoes
(2〜3人分)
1.鶏胸肉(皮と脂は取り除く)250gは一口大に薄切りします。
ごぼう100gは ささがきにします。
たまねぎ150gは薄切りします。
じゃがいも1個は8mmぐらいのいちょう切りにします。
にんにく1かけはみじん切りにします。
2.鍋に 油を引き、にんにくを炒め、香りが立ったら、玉ねぎを加え しんなりするまで
炒めます。
次に、鶏肉を加えて炒め、ごぼう、ジャガイモを加えて さらに炒めます。
3.トマト缶(200g)1缶、スープ1/2カップ、カレー粉大半分を入れ
蓋をして 煮ます。
火が通ったら、蓋を取って、汁気を飛ばします。
塩、こしょうで味付けします。
4.器に盛り、大葉(バジルを置きたかったのですが、なかったので、大葉で代用)を置きます。
小松菜のスイートチリソース和え Japanese mustard spinach with sweet chilli sauce
1.小松菜(適量)は熱湯で茹で、4cm長さにきります。
2.スイートチリソースで和えます。
わかめ、カイワレ大根、玉ねぎのポン酢和え Wakame,white radish sprouts and onion salad
1.乾燥わかめは 戻し、玉ねぎは薄くスライスします。
2.わかめ、カイワレ大根、玉ねぎをポン酢で和えます。
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** Boiled chicken and burdock with tomatoes (for 2~3 peopl)
1. Cut 250g chicken breast (removed skin and fat) into bite size slices.
Cut 100g burdock into thin strips.
Cut 150g potato into 8mm width quarter slices.
Chop 1 clove of garlic.
2. Oil a pan and stir fry garlic until there's an aroma. Then add onion and saute until wilted.
Then add chicken and fry. Then, burdock and potato in order and fry.
3. Add 1 canned boiled tomato (200g), 1/2 cup soup, 1/2tbsp curry powder.
Put a lid on and simmer until cooked.
Then remove the lid and extract water.
Season with a pinch of salt and pepper.
4. Put in serving dishes and put green perilla on top (there was no basil so used green perilla).
** Japanese mustard spinach with sweet chilli sauce
1. Boil Japanese mustard spinach (proper quantity) in hot water
then cut into 4cm length.
2. Mix with sweet chilli sauce.
** Wakame, white radish sprouts and onion salad
1. Soak dried wakame in water then drain.
Cut onion into thin slices.
2. Mix wakame, white radish sprouts and onion with ponzu.