アフィリエイト広告を利用しています

2016年11月19日

久しぶりに♪   After a long time ♪

プラス編集 マリオット都ホテル19階ラウンジ.jpg


大阪マリオット都ホテル 19階 ラウンジプラスで
1年ぶり に 3人 集まりました ♪

http://www.miyakohotels.ne.jp/osaka-m-miyako/index.html/



男性は 95,6歳。 とても元気で、聡明なままです。

右の女性は同じ年ぐらい。 同じく とても賢い女性です。

左のブルーが私。



色々学ばせてもらい、楽しい時間は あっという間に過ぎてしまいました。



At Miyako Hotel. Osaka, 19th floor.
We had a gathering for the first time after one year.♪

The man is about 96 years old, He is in good health and an intelligent man as usual.

And the woman on the right, as old as I am, is also intelligent and wise as usual.

The left, wearing blue is me.

I learned a lot

and

time flies when you’re having fun...





CIMG0006.JPG



CIMG0001_1.JPG

15階から見た 庭園。 今日の大阪は 雨のち曇 です。

A garden, taken a picture from 15th floor. It is cloudy after the rain in Osaka.




CIMG0003_1.JPG


ピアノの生演奏がありました♪ ラッキー ♪

There was a live piano performance in that restaurant (tea room) Our lucky day ♪











酢豚   Sweet-and-sour pork


酢豚   Sweet-and-sour pork
CIMG0005.JPG

(2人分)
1.豚ももにく150gは一口大に切り、醤油、こしょうで下味をつけます。
  片栗粉をまぶし、多めの油で焼きます。 お皿に取りだしておきます。

2.玉ねぎ150g、茹でた人参40g、戻したしいたけ2枚、ゆでたけのこ30g、ピーマン1個
  は 一口大に切ります。

3.水+中華だしの素1/3カップ、砂糖1/3カップ、醤油大2強、酢大2強を合わせて
  甘酢あんを作ります。

4.フライパンに油を熱し、2.を炒め、甘酢あんを加えて ひと煮立ちさせます。
  1.の肉を加えてから 水溶き片栗粉で絡めます。







ニラだれの冷奴   Tofu with Chinese chive sauce
CIMG0002.JPG

「くみんちゅキッチン」さんを参照しました。
http://cookpad.com/recipe/3940829


(ニラだれ)
1.ニラ1束のみじん切り、しょうが1片のみじん切り、鷹の爪1本分、ごま油適量、
  調味料(醤油:みりん:酢 = 2:1:1 で1/2〜1カップ 。材料にひたひたの量)を
  保存袋(瓶など)に入れ 一晩漬けておきます。

2.豆腐にニラだれをかけます。。。







レタスとわかめのサラダ   Lettuce and wakame salad
CIMG0001.JPG

1.レタスと水でもどしたわかめ、トマトを器に盛り、ポン酢をかけます。







CIMG0007.JPG








干し柿の柚子巻き   Dried persimmons and yuzu
CIMG0004.JPG

妹からもらった はらん を使いました♪  良くみえます♪

1.干し柿6個は縦に切り目を入れ開きます。
  柚子の皮1/2個分は千切りします。
  くるみ3個はザクザク切ります。

2.巻きすにラップを敷き、干し柿を縦に少し重ねながら広げ(巻きずしのご飯のように)、
  その上に巻きずしの具のように柚子とくるみを置き、巻きすとラップで巻きます。
   
3.適当な太さに切ります。  ちょっと太すぎたので。5mm〜1cm厚さぐらい
  がよいと思います。







******************************


** Sweet-and-sour pork (for 2 people)

1. Cut 150g pork into bite size pieces. Pre-seasone with soy sauce and pepper.
Then cover with starch and fry in an oil. Remove from the pan.

2. Cut 150g onion, 40g boiled carrot, 2 soaked dried mushrooms, 30g boiled bamboo shoot,
1 green pepper into bite size pieces.

3. Mix 1/3cup Chinese soup, 1/3 cup sugar, 2tbsp or more soy sauce and 2tbsp or more
vinegar to make sweet and sour sauce.

4. Heat oil in a fry pan and fry 2. Add sweet and sour sauce and bring it to boil.
Add 1. and thicken the broth with starch.


** Tofu with Chinese chive sauce

1. To make Chinese shive sauce:

Chop 1 bag of Chinese chive finely and put in storage container with red pepper
finely chopped ginger and sesame oil.
And then pour seasoning (soy sauce : sweet rice wine : vinegar = 2 : 1 : 1 make it 1/2cup
to 1 cup) .
Soak them overnight.

2. Pour over tofu.


** Lettuce and wakame salad

1. Put lettuce, wakame and cherry tomatoes on serving dishes and pour ponzu


** Dried persimmons and yuzu

1. Score 6 dried persimonns in lengthwise and then open.
Cut 1/2 yuzu skin into thin strips.
Chop 3 walnuts.

2. Place sushi mat and spread plastic wrap on it.
Put dried persimmons (like rice when you make sushi rolls) and put yuzu skins and
walnuts (rice ingredients when you make sushi rolls).
Roll up.

3. Cut into proper sizes. (Mines are too thick. Better to make them 5mm ~1cm width.







最新記事
検索
ファン
最新コメント
<< 2016年11月 >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
タグクラウド
プロフィール
sunshineさんの画像
sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
プロフィール
日別アーカイブ
カテゴリアーカイブ
最新コメント