2016年11月08日
第九・レッスン11回目 The eleventh chorus lesson of Ninth Symphony
第九・レッスン11回目 The eleventh chorus lesson of Ninth Symphony
今日も30分前に到着 ♪
レッスンは 最初から 最後まで 通しました ♪
ちょっと感動 ♪
walked to the hall again.
and arrived thirty minutes ahead of time ♪
We practiced from beginning to the end ♪
I was a little touched ♪
.
サラダとあえ物 Salad and dressed foods
洋ナシのサラダ Pear salad
(2人分)
1.洋ナシ1/2個をいちょう切りにします。
チーズ(適量)を角切りします。
クルミ(適量)をざく切りします。
2.器にベビーリーフを敷き、洋ナシ、チーズ、クルミを入れ、お好みのドレッシングをかけます。
小松菜とパクチーのナンプラー炒め
Stir fried Japanese mustard spinach and coriander with Thai fish sauce (for 2 people)
一昨日の 「なるむ。」さんの「もやし〜」を小松菜にかえて 作ってみました♪
(2人分)
1.フライパンに油を引き、にんにくのみじん切り小1を炒め、香りが立ったら、
小松菜 150g ぐらい を入れて、強火で炒め、
塩コショウ、酒小1強、ナンプラー小1で味付けします。
2.火を止めてから、1cm長さに切ったパクチー2株を入れて混ぜます。
ほうれん草のごま和え Spinach dressed with sesame sauce
1.ほうれん草は熱湯で茹で、水にさらしてから しぼり 3cm長さに切ります。
2.だし醤油(めんつゆ)、すりごま、ごま油で和えます。
ギョウザ ♪
**********************************
** Pear salad (for 2 people)
1. Cut 1/2 pear into quarter slices.
Cut cheese (proper quantity) into cubes.
Chop walnuts (proper quantity).
2. Put baby leaves on serving plates.
Put pear, cheese and walnut on them. Pour your favorite dressing.
**Stir fried Japanese mustard spinach and coriander with Thai fish sauce (for 2 people)
Used Japanese mustard spinach in place of bean sprouts which I cooked
the day before yesterday♪
1. Oil a fry pan and stir fry 1tsp chopped garlice until there's an aroma.
Add 150g Japanese mustard spinach and stir fry over a strong fire.
Cut 2pips coriander into 1cm length
2. Season with salt, pepper, 1tsp or more rice wine and 1tsp Thai fish sauce
and sweat.
Turn off the heat and add coriander and mix.
** Spinach dressed with sesame sauce
1. Boil spinach in hot water. Soak in water then squeeze. Cut into 3cm length.
2. Mix spinach with seasoning soy sauce, grated sesame and sesame oil.
** Dumplings ♪