2016年12月20日
カッテージチーズ Cottage Cheese
カッテージチーズ
「ラ・ランド」さんを参照しました♪ 簡単で 安価にできました ♪
http://cookpad.com/recipe/2510351
1.ボウルにザルを置き、ガーゼを敷いておきます。
2.鍋に牛乳1リットル(低脂肪は不可)を入れ、火にかけ 60℃に温めます。
3.火からおろし、レモン汁(またはポッカレモン、酢)100ccを加えて 軽く混ぜ
すこしおいておきます (分離してきます)
4.ザルに静かに流しいれます。
5.ガーゼで中身を包み 水に入れて振り洗いします。水を替えて3〜4回。濁らなくなるまで
洗います。
6.ガーゼを茶きんにし、好みの固さになるように絞ります。
7.中身を量って その量の1%の塩を混ぜあわせます。
(約200gできました。塩2g(小1/2弱))
Cottage Cheese
1. Put a colander on a bowl and place gauze on it.
2. Put 1L milk in a pot and heat to 60℃.
3.Turn off the heat and pour 100cc lemon juice (or vinegar) and stir.
After a little while, it will abstract.
4. Pour 3. to the colander gently.
5. Wrap 4. up in gauze and wash it by moving to and from.
Renew the water. Do the same thing 3 to 4 times until the water doesn't get murky.
6. Squeeze until your favorite hardness.
7. Weigh the cheese and mix 1% salt of the weight.
(get about 200g cheese. so 2g or less salt).
レモンピール Lemon peel
レモンピール Lemon peel
「もゆ」さんを参照しました♪
http://cookpad.com/recipe/2442451
1.レモン4個は 塩でこすって、良く洗ってから 皮をむき、5mm幅に切ります。
2.鍋にレモンとひたひたの水を入れ、沸騰してしばらく煮てから、湯を捨て、
またひたひたの水を入れ煮ます。
これを3回ほど繰り返します。
3.お湯を捨てて、グラニュー糖100gを入れ 15分から20分ぐらい
全体に透明感が出て 水分がだいたい飛ぶまで じっくり煮詰めます。
4.グラニュー糖を敷いた平らなところに 並べ 上からさらにグラニュー糖を軽く振ります。
5.一晩乾燥させます。
Lemon peel
1. Rub 4 lemons with salt well, then wash well.
Peel and cut into 5mm width.
2. Put lemon peels in a pot and pour in just enough water to cover.
Bring it to boil.
Pour out the hot water and pour in just enought water to cover again and bring it to boil.
Repeat the same thing three times or so.
3. Pour out the hot water and put 100g sugar and simmer for 15 to 20 min.
until they turn transparent and sweat down.
4. Sprinkle sugar on flat plate and put lemon peels. Sprinkle sugar over them.
5. Keep them dry through the night.
タコのカルパッチョ Octopus carpaccio
3品とも ネットを検索して 作りました♪
**タコのカルパッチョ Octopus carpaccio
(2人分)
1.茹でタコ180gぐらいは そぎ切りします。
2.玉ねぎ小1個は薄切りし、お皿に敷きます。その上にタコを広げます。
3.すし酢(甘酢など)大2、米油大2、チューブわさび6cmぐらいを混ぜあわせ、
タコの上から かけます。
イタリアンパセリを彩に 散らします。
**三度豆のマカデミアナッツソース Kidney beans with macadamia nuts sauce
(2人分)
1.三度豆1パックは塩を入れた熱湯で 茹でます。 お皿に盛ります。
2.マカデミアナッツ10〜20gは細かく刻んで オリーブ油大1を入れたフライパンで
きつね色に炒めます。 (よそ見していて〜〜〜焦がしてしまった!)
火を止めて、すし酢大1を入れ、1.の上からかけます。
**豆苗と大根のオイスターソース炒め Fried pea sprouts and white radish with oyster sauce
(2人分)
1.豆苗1袋は 半分に切ります。
大根5cm幅ぐらいは 千切りにします。
2.ごま油で 豆苗と大根を炒め、しんなりしたら、中華スープの素小1と
オイスターソース小1で味付けます。
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Refer to the article of the internet for those 3 dishes ♪
** Octopus carpaccio (for 2 people)
1. Cut 180g boiled octopus into thin slices.
2. Cut 1 small onion into thin slices and put on serving dishes.
Put octopus on onion.
3. Mix 2tbsp sweetened vinegar(sushi vinegar and so on), 2tbsp rice bran oil
and 6cm wasabi paste.
Pour over 2. and garnish with Italian parsley.
** Kidney beans with macadamia nuts sauce (for 2 people)
1. Boil 1 packet of kidney beans in hot water with a little salt and then put on serving dishes.
2. Chop 10 to 20g nuts.
1tbsp olive oil in a fry pan and stir fry nuts until browned.
( While I am not looking, I've burnt the nuts!)
Turn off the heat and pour 1tbsp sweetened vinegar then pour over 1.
** Fried pea sprouts and white radish with oyster sauce (for 2 people)
1. Cut 1 bag of pea sprouts into half.
Cut 5cm width white radish into thin strips.
2. Sesame oil in a fry pan and stir fry pea sprouts and white radish until tender.
Season with 1tsp Chinese soup powder (or paste) and 1tsp oyster sauce.