2016年12月20日
タコのカルパッチョ Octopus carpaccio
3品とも ネットを検索して 作りました♪
**タコのカルパッチョ Octopus carpaccio
(2人分)
1.茹でタコ180gぐらいは そぎ切りします。
2.玉ねぎ小1個は薄切りし、お皿に敷きます。その上にタコを広げます。
3.すし酢(甘酢など)大2、米油大2、チューブわさび6cmぐらいを混ぜあわせ、
タコの上から かけます。
イタリアンパセリを彩に 散らします。
**三度豆のマカデミアナッツソース Kidney beans with macadamia nuts sauce
(2人分)
1.三度豆1パックは塩を入れた熱湯で 茹でます。 お皿に盛ります。
2.マカデミアナッツ10〜20gは細かく刻んで オリーブ油大1を入れたフライパンで
きつね色に炒めます。 (よそ見していて〜〜〜焦がしてしまった!)
火を止めて、すし酢大1を入れ、1.の上からかけます。
**豆苗と大根のオイスターソース炒め Fried pea sprouts and white radish with oyster sauce
(2人分)
1.豆苗1袋は 半分に切ります。
大根5cm幅ぐらいは 千切りにします。
2.ごま油で 豆苗と大根を炒め、しんなりしたら、中華スープの素小1と
オイスターソース小1で味付けます。
************************
Refer to the article of the internet for those 3 dishes ♪
** Octopus carpaccio (for 2 people)
1. Cut 180g boiled octopus into thin slices.
2. Cut 1 small onion into thin slices and put on serving dishes.
Put octopus on onion.
3. Mix 2tbsp sweetened vinegar(sushi vinegar and so on), 2tbsp rice bran oil
and 6cm wasabi paste.
Pour over 2. and garnish with Italian parsley.
** Kidney beans with macadamia nuts sauce (for 2 people)
1. Boil 1 packet of kidney beans in hot water with a little salt and then put on serving dishes.
2. Chop 10 to 20g nuts.
1tbsp olive oil in a fry pan and stir fry nuts until browned.
( While I am not looking, I've burnt the nuts!)
Turn off the heat and pour 1tbsp sweetened vinegar then pour over 1.
** Fried pea sprouts and white radish with oyster sauce (for 2 people)
1. Cut 1 bag of pea sprouts into half.
Cut 5cm width white radish into thin strips.
2. Sesame oil in a fry pan and stir fry pea sprouts and white radish until tender.
Season with 1tsp Chinese soup powder (or paste) and 1tsp oyster sauce.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/5737376
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック