2016年12月19日
キムチ豆腐 Boiled fermented Chinese cabbage and tofu
**キムチ豆腐 Boiled fermented Chinese cabbage and tofu
(2人分)
1.鍋にごま油を引き、白菜キムチ100gを炒めます。
水2カップ、だし醤油大2、豆腐1/2丁、しめじ1/2パックを入れて サッと煮ます。
アボカドの薬味ポン酢漬け Avocado dressed with ponzu and spices
「ちベターリー」さんを参照しました♪
http://cookpad.com/recipe/1919499?open_comment_flag=true#comments
(2人分)
1.玉ねぎのみじん切り大山盛り2、ポン酢大3、砂糖小1、ごま油小1、
おろしにんにく少々、おろししょうが少々、すりごま大1/2、輪切りの赤唐辛子1/2本
を混ぜておきます。
2.アボカド1個は1.5cm角に切り、 1.に漬けます。味が馴染んだら出来上がり♪
春雨サラダ Vermicelli salad
(2人分)
1.春雨50gはゆがいておきます。
卵1個は塩少々入れて、薄焼き卵にしてから 細切りします。
人参1/4本、きゅうり2/3本、焼き豚30gは千切りにします。
2.酢大2、砂糖大2、だし醤油(麺つゆなど)大1.5を混ぜ、1.を加えて
和えます。
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** Boiled fermented Chinese cabbage and tofu (for 2 people)
1. Sesame oil in a pot and fry 100g fermented Chinese cabbage.
Add 2 cups water, 2tbsp seasoning soy sauce, 1/2 tofu and 1/2 bunch of
shimeji mushrooms.
Bring it to boil.
** Avocado dressed with ponzu and spices (for 2 people)
1. Mix 2 heaped tablespoonful of finely chopped onion, 3tbsp ponzu, 1tsp sugar,
1tsp sesame oil, grated garlic, grated ginger, 1/2tbsp grated sesame and 1/2 sliced
dried red chili pepper in rounds.
2. Cut 1 avocado into 1.5 cm cubes and soak in 1. until the flavor becomes good
after sitting for a while.
** Vermicelli salad (for 2 people)
1. Boil 30g vermicelli.
Fry a beaten egg with a pinch of salt to make a thin omelette. Then cut into thin strips.
Cut 1/4 carrot, 2/3 cucumber, 30g roast pork into thin strips.
2. Mix 2tbsp vinegar, 2tbsp sugar, 1.5tbsp seasoning soy sauce and 1.
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