2016年12月01日
大根と鶏の甘酢あん White radish and chicken with sweet and sour sauce
大根と鶏の甘酢あん White radish and chicken with sweet and sour sauce
(2人分)
1.大根100gは乱切りにし、電子レンジで 3分ほど加熱します。
水気を拭き取り、180℃の油で素揚げします。
2.鶏胸肉(皮と脂を取り除いておく)150gは一口大に切り、塩コショウし、
片栗粉をまぶして 180℃の油で揚げます。
3.砂糖大1.5、酢大1、醤油小1.5、酒小1.5、中華スープ50ccを混ぜあわせて
おきます。
4.フライパンに米油少々を熱し みじん切りした白ねぎ大1とニンニクのみじん切り小1を
炒め、香りが立ったら 大根、鶏肉、3.の甘酢たれをいれ、とろみがつくまで混ぜあわせます。
ごま油を少々を回しいれます。
5.器に盛り イタリアンパセリ(グリーン色のもの)を散らします。
春巻きの皮包み Wrapped in spring roll skin
(2人分)
1.ジャガイモ1個は皮をむき、電子レンジで 40秒ほど加熱し、薄くスライスします。
にら50gぐらいは茹でて 2cm幅ぐらいに切ります。
2.春巻きの皮1枚につき ピザ用チーズ大1、じゃがいもの半分、にらの半分を置き、真ん中を
くぼませ そこに卵1個を割り入れます。
縁にその白身または水を塗って 閉じます。
同じものを もう一つ作ります。
3.油で揚げます。
4.レモンを添えます。
二十日大根の即席漬け Instant radish pickles
1.二十日大根10個を半分〜1/6等分に切ります。
2.だし醤油40cc、砂糖大1、酢大1、塩少々を混ぜた中に 1.を
1時間ぐらい漬けます。
いわしの梅生姜煮
2匹
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** White radish and chicken with sweet and sour sauce (for 2 people)
1. Chop 100g white radish. Then Microwave for 3 min.
Wipe off the moisture and then deep-fry without batter in 180℃ oil.
2. Cut 150g chicken breast (removed skin and fat) into bite size pieces.
Salt and pepper and then cover with starch. Deep-fry in 180℃ oil.
3. Mix 1.5tbsp sugar, 1tbsp vinegar, 1.5tsp soy sauce, 1.5tsp rice wine and 50cc
Chinese soup.
4. Oil a fry pan and stir fry 1tbsp chopped leek and 1tsp chopped garlic until there's
an aroma.
Add white radish, chicken and 3. and stir fry until thickened.
Pour a little sesame oil evenly.
5. Put in(on) serving dishes and garnish with Italian parsley ( green leaves such as coriander)
** Wrapped in spring roll skin (for 2 people)
1. Peel 1 potato and then microwave for 40 sec. Cut into thin slices.
Boil 50g Chinese chive and then cut into 2cm length.
2. On one skin, put 1tbsp cheese, 1/2 potatoes and 1/2 Chinese chive. Make a hollow in the middle
Open an egg and then put it in the hollow.
Fold it shut with a bit of water on the edge.
Make one more of the same things.
3. Deep-fry them.
4. Garnish with lemon.
** Instant radish pickles
1. Cut 10 radish into half ~ 1/6 euqal parts.
2. Mix 40cc seasoning soy sauce, 1tbsp sugar, 1tbsp vinegar and a pinch of salt.
Add 1. and soak for 1 hour.
** Boiled sardine with pickled Japanese plum and ginger