チキンのアップルソース Chicken with apple sauce
**チキンのアップルソース Chicken with apple sauce
(2〜3人分)
1.鶏むね肉1枚は 皮と脂を取り、3〜4枚にそぎ切りして、塩コショウ、粗びきガーリック
を振ります。
2.りんごジャム大さじ山盛り3(妹が作ったジャムです。美味しいです♪)、
醤油大2.5、酒大2、みりん大1、を混ぜます。
3.鶏肉に小麦をまぶし、油を引いたフライパンで両面焼きます。
4.フライパンの油を拭きとり、2.のソースを入れ煮詰めながら鶏肉に絡めます。
**付け合わせの 三度豆のアーリオオーリオ
先日行った 「キャナリーロー」で食べた 三度豆のアーリオオーリオが美味しかった
ので、作ってみました♪
1.三度豆は熱湯で茹でます。
2.フライパンにオリーブ油を引き、にんにくのみじん切りを炒め、香りが立ったら、
三度豆と塩を入れ炒めます。
水菜のサラダ Potherb mustard salad
1.オリーブ油大2、りんご酢大1.5、アンチョビー2匹のみじん切りを混ぜます。
2.4cm長さに切った水菜を 1.で和えます。
赤パプリカの細切りを彩にのせます。
かぶのポン酢漬け Pickled turnip with ponzu
1.かぶは拍子切りにし、葉と茎は 小口切りにします。
2.ポン酢と柚子の皮の千切りと一緒に混ぜて 1晩ぐらい漬けておきます。
** たこやき
****************************
** Chicken with apple sauce (for 2~3 people)
1. Remove skin and fat from 1 chicken breast. Cut into 3 to 4 large slices.
Salt, pepper and garlic powder.
2. Mix 3 heaping tbsp of apple jam (my sister made this jam. yum-yum♪),
2.5tbsp soy sauce, 2tbsp rice wine and 1tbsp sweet rice wine.
3. Cover chicken with flour. Oil a fry pan and cook chicken.
4. Wipe off oil from the pan and add 2. sauce. Simmer away and toss well to mix.
**Green beans aglio olio added as a relish
The green beans alio olio I ate at an Italian restaurant the other day,were good ♪
I tried to make it.
1. Boil green beans in hot water.
2. Olive oil in a fry pan and stir fry chopped garlic until there's an aroma.
Add green beans and salt and stir fry.
** Potherb mustard salad
1. Mix 2tbsp olive oil, 1.5tbsp apple vinegar and finely chopped 2 anchovies.
2. Cut pothearb mustard into 4cm length and mix with 1.
Thin striped red bell pepper added color to the dish.
** Pickled turnip with ponzu
1. Cut turnip into rectangle slices. Chop leaves and stalks.
2. Mix 1. with ponzu and thin strips yuzu skin. Soak them overnight
** Octopus dumplings (Takoyaki)