2016年12月09日
フライパンりんごタルトタタン Tarte Tatin
「まこさんど」さんを参照しました♪ とても簡単です♪
http://cookpad.com/recipe/2906263
1.ボウルに卵1個、牛乳大5を混ぜてから、ホットケーキミックス100gを
加えて混ぜあわせます。
2.フライパン(22cm)にバター20g、グラニュー糖大4を カラメル色になるまで
煮詰めます。
3.りんご1個を5mmの薄切りにして、2.に並べ、中火〜弱火で約5〜10分焼きます。
(りんごは動かしません)。
4.フライパンを濡れ布巾の上にのせ、1.の生地を流しいれ、ゴムベラなどで
やさしく広げます。 火にかけ、蓋をして、弱火で5〜10分焼きます。
表面がふっくらして、中まで火が通ったら 出来上がり。
5.フライパンにお皿をかぶせ、ひっくり返します。
リンゴは5mm幅でしたが、1〜2cmぐらいでもう一度焼いてみようと思います。
Tarte Tatin (for 22cm width fry pan)
1. Mix 1egg and 5tbsp milk in a bowl then add 100g pancake mix and mix.
2. Simmer 20g butter and 4tbsp granulated sugar in a fry pan until caramel.
3. Cut 1 apple into 5mm width slices and then line up neatly on 2.. Simmer for 5 to 10 min.
(do not turn over them)
4. Put the pan on wet towel then pour 1.batter over apples.
Spread the batter gently with a rubber spatula.
Put a lid on and simmer for 5 to 10 min until the batter cooked.
5. Place a plate on the pan and turn over.
Here, cut an apple into 5mm width. I'll try it into 1 to 1.5cm width next time.
八宝菜 Chop suey
**八宝菜 Chop suey
(2〜3人分)
1.豚肉ももスライス100gは3cm幅ぐらいに切って、醤油小1.5、こしょうをふり、
片栗粉小2を混ぜこみます。
竹輪2本は半分に切ってから斜め切りします(イカなど)。
カニカマ4本は少しだけほぐします (海老など)。
白菜150gはざっくり切ります (キャベツなど)。
人参30gは短冊切りにします。
舞茸はほぐします(しいたけなど)。
2.しょうがのみじん切り大1、白ねぎみじん切り大1を 米油大1を引いた鍋で
炒め、香りが立ったら、豚肉を炒め、次に白菜、人参、舞茸、竹輪を加えて
炒めます。
3.中華スープ(水1.5カップ+中華だしの素)を加えて ひと煮立ちさせ、
カニカマ、薄口醤油小2、酒大1、塩少々、砂糖小1で味をととのえ、
水溶き片栗粉でとろみを付けます。
4.茹でて半分に切った絹さやをのせます。
**りんごと白菜のサラダ Apple and Chinese cabbage salad
1.白菜はざく切りにし、りんごはいちょう切りにします。
2.オリーブ油、りんご酢、塩コショウで和えます。
器に盛り イタリアンパセリを飾ります。
**イワシ生姜煮のモズク酢和え Simmered sardine with ginger dressed with vinegared mozuku seaweed
1.いわしの生姜煮にモズク酢1パックと千切りのきゅうりをかけます。
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** Chop suey (for 2~3 people)
1. Cut 100g pork slices into 3cm length and add 1.5tsp soy sauce and pepper and rub.
Add 2tsp starch and rub again.
Cut 2 tube‐shaped fish paste cakes into half lengthway and then slice diagonally.
Flake 4 imitation crab meats.
Chop 150g Chinese cabbage.
Cut 30g carrot into rectangular slices.
Flake hen-of-the-woods.
2. Chop ginger into fine pieces (1tbsp).
Chop leek into fine pieces (1tbsp)
Oil a pot and stir-fry ginger and leek until there's an aroma.
Add pork and stir-fry then Chinese cabbage, carrot , hen-of-the-woods
and fish paste cakes and fry.
3. Add Chinse soup (1.5 cup water + Chinse soup powder or paste) and bring it to boil.
Then add crab meats, 2tsp soy sauce, 1tbsp rice wine, a pinch of salt and 1tsp sugar.
Thicken with starch.
4. Put boiled snow peas on top.
** Apple and Chinese cabbage salad
1. Chop Chinese cabbage and cut apple into quarter slices
2. Mix with olive oil, apple vinegar, salt and pepper.
Put on(in) serving dishes and garnish with Italian parsley.
** Simmered sardine with ginger dressed with vinegared mozuku seaweed
1. Pour 1 pack vinegared mozuku seaweed with thin striped cucumber over
simmered sardie with ginger.