2017年01月23日
シナモンロール・パン焼き器で Cinnamon roll with breadmaker
シナモンロール・パン焼き器で Cinnamon roll with breadmaker
美味しい ♪
(A)
強力粉 200g
バター 15g
砂糖 大3
スキムミルク 大1
塩 小3/4
冷水(5℃) 110cc
ドライイースト 小1.1/4
(B)
ラム酒漬け レーズン 100g
シナモンシュガー 適量
水(牛乳)小1 (生地に塗ってから シナモンシュガーを振り、レーズンを置く)
アイシング (60℃の湯煎にかけて混ぜ、焼きあがったパンにかける)
粉砂糖 25g
水 小1/2
Cinnamon roll with breadmaker
Very tasty ♪
(A)
200g bread flour (strong flour)
15g butter
3tbsp sugar
1tbsp skim milk
3/4tsp salt
cold water (5℃)110cc
1.1/4tsp dry yeast
(B)
100g raisin preserved in rum
cinnamon sugar (proper quantity)
1tsp water(milk) (spread water to dough and then sprinkle cinnamon and raisin)
For icing (double boiler powdered sugar and water and pour the icing on baked bread)
25g powdered sugar
1/2tsp water
お餅つき Pounding mochi
おでん Oden (Japanese stew)
**かんとだき(関東炊き)/おでん Oden
日曜、朝から 町会の 餅つき大会の お手伝いでした。
そのため、前日からの 煮込み。
(4人分)
大根、じゃがいも、ちくわ、こんにゃく、たまご、ごぼう天、牛すじ肉、平天、厚揚げ、
餅の巾着を ひたひたのだし汁9カップ、砂糖大2.5、薄口醤油1/2カップ弱、
みりん大3で煮ます。煮立ったら、弱火にして 3時間煮ます。
練り辛子を添えます。
**大根の甘酢漬け (昨日の物)
**大和まなのお浸し (昨日の物)
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** Oden (for 4 people)
I've been helping a rice cake pounding party of our neighborhood association
since sunday morning.
So I cooked Oden the day before it.
Oden is a type of Japanese stew, made by simmering various ingredients
(called “Oden-dane”) such as daikon (Japanese radish), chikuwa (tube-shaped fish cake),
and konjac (solidified jelly made of konjac potato) in a soup with soy sauce and other seasonings.
Put Japanese radish, potatoes, tube-shaped fish cakes, konjac, eggs, fried fish cakes with
burdoc, beef sinew, fried fish cakes, thick deep‐fried bean curd and rice cake wrapped with
deep-fried bean curd in a pot with 9 cups soup, 2.5tbsp sugar, 1/2 cups or less thin
soy sauce and 3tbsp sweet rice wine.
Bring it to boil and then simmer for 3 hours.
Serve with mustard paste.
** Pickled white radish (leftover)
** Mana (leftover)