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2017年01月23日

おでん  Oden (Japanese stew)



**かんとだき(関東炊き)/おでん  Oden
CIMG0012.JPG

日曜、朝から 町会の 餅つき大会の お手伝いでした。

そのため、前日からの 煮込み。


(4人分)
大根、じゃがいも、ちくわ、こんにゃく、たまご、ごぼう天、牛すじ肉、平天、厚揚げ、
餅の巾着を ひたひたのだし汁9カップ、砂糖大2.5、薄口醤油1/2カップ弱、
みりん大3で煮ます。煮立ったら、弱火にして 3時間煮ます。

練り辛子を添えます。




**大根の甘酢漬け (昨日の物)

**大和まなのお浸し (昨日の物)



*****************************


** Oden (for 4 people)

I've been helping a rice cake pounding party of our neighborhood association
since sunday morning.

So I cooked Oden the day before it.



Oden is a type of Japanese stew, made by simmering various ingredients
(called “Oden-dane”) such as daikon (Japanese radish), chikuwa (tube-shaped fish cake),
and konjac (solidified jelly made of konjac potato) in a soup with soy sauce and other seasonings. 


Put Japanese radish, potatoes, tube-shaped fish cakes, konjac, eggs, fried fish cakes with
burdoc, beef sinew, fried fish cakes, thick deep‐fried bean curd and rice cake wrapped with
deep-fried bean curd in a pot with 9 cups soup, 2.5tbsp sugar, 1/2 cups or less thin
soy sauce and 3tbsp sweet rice wine.

Bring it to boil and then simmer for 3 hours.

Serve with mustard paste.



** Pickled white radish (leftover)

** Mana (leftover)






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大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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