2017年01月18日
大根鍋 White radish hot pot
**大根鍋 White radish hot pot
(2人分)
1.大根6cmはすりおろし、14cmは2mm厚さの半月切りにします。
豚もも肉のスライス150gは4cm長さに切ります。
薄揚げ1枚は 食べやすい大きさに切ります。
ほうれん草(適量)は茹でて、水に浸し、あく抜きしてから 4cm長さに切ります。
2.鍋に 500ccのだし汁(水+だし醤油)、大根、薄揚げ を入れ煮ます。
大根が煮えたら、豚肉を加え、火が通ったら、ほうれん草と大根おろしを入れます。
3.すりごまを振り入れます。
**かぼちゃのトマトソース焼き Grilled Japanese pumpkin with tomato sauce
1.カボチャは一口大に切り、レンジで柔らかくします。
2.オーブン皿に オーブンシートを弾き、カボチャを置きます。
トマトソースとピザ用ミックスチーズをのせ、チーズが溶けるまで焼きます。
**れんこんのきんぴら Sauteed lotus root
1.れんこんは皮をむいて、薄切りし、水につけて あく抜きします。
2.フライパンに油を引き、鷹の爪の小口切りを入れ、炒めてから、れんこんを加えて
れんこんが透明になるまで炒めます。
3.砂糖小1、酒大1、みりん大1を入れて炒め、最後に醤油小2を加えて、サッと
炒めます。
**************************
** White radish hot pot (for 2 people)
1. Grate 6cm white radish and cut 14cm white radish into 2mm width half circle slices.
Cut 150g sliced pork into 4cm length.
Cut a thin, fried bean curd into bite size pieces.
Boil spinach (moderate amount) in hot water then soak in water to remove harshness.
Then cut into 4cm length.
2. Put 500cc soup (water + seasoning soy sauce), white radish and thin, fried bean curd
in a pot and simmer until white radish is cooked
Then add pork and simmer.
Then add spinach and grated white radish and bring it to boil.
3. Sprinkle grated sesame.
** Grilled Japanese pumpkin with tomato sauce
1. Cut Japanese pumpkin into bite size pieces and then microwave to cook.
2. Place parchment paper on a baking dish and put pumpkins.
Spread tomato sauce and put cheese mix for pizza on pumpkins.
Bake them until cheese melts.
** Sauteed lotus root
1. Peel and cut lotus root into thin slices. Soak in water to remove harshness. Drain.
2. Oil (rice bran oil or sesame oil) a fry pan and put finely chopped red pepper and stir fry.
Add lotus root and fry until translucent .
3. Add 1tsp sugar, 1tbsp rice wine and 1tbsp sweet rice wine and fry.
Then add 2tsp soy sauce and fry briefly.