2017年01月13日
竹輪の豚肉巻き Rolled tube-shaped fish paste cake with pork
**竹輪の豚肉巻き Rolled tube-shaped fish paste cake with pork
(2人分)
1.ちくわ5本の真ん中を縦に切り目を入れ、切り目に 長芋を入れたもの(2本)と
茹でたオクラ6本を入れたもの(3本)を作ります。
2.豚肉スライス150gぐらいを竹輪に巻き、巻き終わりを下にして
フライパンで焼きます。
3.醤油大1.5、砂糖大1、みりん大1を 豚肉巻きに 絡めます。
4.適当な大きさに切って 器に盛ります。
**マグロの味噌漬け焼き Grilled tuna marinated with miso
みそ漬けのまぐろを焼いて、焼いた長ネギを添えています。
**人参のあえ物 Carrot salad
(2人分)
1.人参1本は細い千切りにします。
2.人参を だし醤油小2、鰹節5g、米油小2 と和えます。
3.器に盛り、パセリを天盛します。
**かぶとリンゴのサラダ Turnip and apple salad
(2人分)
1.かぶ小2個は皮をむいて、薄いいちょう切りにします。
りんご1/2個は皮つきのまま、いちょう切りにし、レモン(またはポッカレモン)を
振りかけます。
2.マヨネーズ大1.5、醤油小1、こしょうで1.を和えます。
3.器に盛り、粗く刻んだクルミを散らします。
*******************
** Rolled tube-shaped fish paste cake with pork (for 2 people)
1. Cut 5 tube-shaped fish paste cakes in the centers lengthwise and from the cuts,
put rectangled Chinese yam (make 2) and 6 boiled okra (make 3)
2. Roll them with 150g sliced pork. Put rolls in a pan with their ends facing down.
Turn to middle heat. Keep turning the rolls until browned all over.
3. Put 1.5 soy sauce, 1tbsp sugar and1tbsp sweet rice wine in 2. and toss well to mix.
4. Cut them into bite size pices and put on serving dishes.
** Grilled tuna marinated with miso
Grill tuna marinated with miso. Garnish with grilled leek.
** Carrot salad (for 2 people)
1. Cut 1 carrot into thin strips.
2. Mix carrot with 2tsp seasoning soy sauce, 2tsp rice bran oil and 5g dried bonito shavings.
3. Put in serving dishes and parsley on top.
** Turnip and apple salad (for 2 people)
1. Peel 2 small turnips and cut into quarter slices.
Cut 1/2 unskinned apple into quarter slices, too. Sprinkle lemon juice.
2. Mix 1. with 1.5tbsp mayonnaise, 1tsp soy sauce and pepper.
3. Put on serving dishes and sprinkle chopped walnuts.