アフィリエイト広告を利用しています

まぐろ漬け丼   Soy-marinated tuna sashimi rice bowl


**まぐろ漬け丼   Soy-marinated tuna sashimi rice bowl
CIMG0004.JPG

(2人分)
1.マグロお造り用冊(150g〜180g)は食べやすい大きさにそぎ切りします。
  だし醤油大6に漬けます。冷蔵庫で約1時間。

2.器にご飯を盛り、揉みのりを散らし、マグロを並べ、大葉の千切りをのせます。

3.わさびを添えます。







厚揚げと舞茸のあんかけ Thick deep-fried tofu and hen-of-the-woods dressed with a thick starchy sauce
CIMG0002.JPG

**厚揚げと舞茸のあんかけ 

(2人分)
1.厚揚げ2枚は一口大に切り、舞茸(適量)はほぐしておきます。
  しょうが1かけはおろします。
  ねぎは小口切りにします。

2.鍋にだし汁150cc、醤油大1、酒大1、みりん大1、砂糖小1、厚揚げ、舞茸を入れ
  煮立ったら、水溶き片栗粉で絡めます。

3.器に盛り おろししょうがをのせ ねぎを散らします。







れんこんの梅肉和え Lotus root with pickled plum
CIMG0001_1.JPG

(2人分)
1.れんこん50gは薄切りして、2,3度水につけてあく抜きします。
  水1カップに酢小1を沸騰させた中に れんこんを入れ 2分ほど茹でます。

2.梅干し大2個をつぶし、だし醤油小2、砂糖少々と混ぜ 梅肉を作り、
  れんこんを和えます。

3.天盛に柚子の皮の千切りをのせます。







**小松菜のごま和え   Japanese mustard spinach dressed with sesame
CIMG0003.JPG

(2人分)
1.小松菜は茹で、3,4cmに切り、だし醤油とすりごまで和えます。
  器に盛り すりごまを天盛します。







CIMG0005.JPG



**************************************


** Soy-marinated tuna sashimi rice bowl (for 2 people)

1. Cut 150g~180g tuna sashimi into bite size slices.
Soak tuna in seasoning soy sauce for more than 1 hour in a fridge.

2. Put rice in a bowl and sprinkle teared toasted and seasoned laver.
Then put tuna on them and striped green perilla on top.

3. Serve with wasabi paste.


** Thick deep-fried tofu and hen-of-the-woods dressed with a thick starchy sauce (for 2 people)

1. Cut 2 thick deep-fried tofu into bite size pieces.
Loose hen-of-the-wood.

2. Put 150cc soup. 1tbsp soy sauce, 1tbsp rice wine, 1tbsp sweet rice wine, 1tsp sugar,
Thick deep-fried tofu and hen-of-the-woods in a pot and bring it to boil
Thicken the broth with starch+water (2:1)

3. Put in serving dishes and put grated ginger and sprinkle green leeks.


** Lotus root with pickled plum (for 2 people)

1. Cut 50g lotus root into thin slices then wash with water a few times.
Boil 1 cup water with 1tsp vinegar. Add lotus root and cook for 2 min.

2. Chop 2 pickled plums fine. And add 2tsp seasoning soy sauce and a little sugar to
make plum sauce.
Add lotus root and mix.

3. Put in serving dishes and thin striped yuzu skin on top.


** Japanese mustard spinach dressed with sesame (for 2 people)

1. Boil Japanese mustard spinach in hot water. Cut into 3~4cm length.
Mix with seasoning soysauce and grated sesame.
Put in serving dishes and grated sesame on top.









最新記事
検索
ファン
最新コメント
<< 2017年01月 >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
タグクラウド
プロフィール
sunshineさんの画像
sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
プロフィール
日別アーカイブ
カテゴリアーカイブ
最新コメント