2017年01月11日
タコのマリネ Marinated octopus
**タコのマリネ Marinated octopus
(2人分)
1.茹でタコ180gはそぎ切りします。
チンゲン菜80g〜100gは茹でて、白い部分は2cm幅ぐらいに切ります。
葉の部分は飾りに使います。
玉ねぎ小1/2個は薄くスライスします。
2.りんご酢30cc、米油30cc、塩少々、こしょうを混ぜあわせ、
タコ、チンゲン菜の茎、玉ねぎを入れ混ぜて 1時間以上漬けておきます。
3.器に盛り、まわりにチンゲン菜の葉を飾ります。
れんこんとひじきの煮物 Lotus root and simmered hijiki seaweed
(2人分)
1.れんこん50g〜70gは薄切りし、水で洗い、だし汁150ccで2分ほど煮ます。
2.市販の「ひじきの煮物」を1.に加えて 沸騰したら、出来上がり!
市販の「ひじきの煮物」は味が濃いのでちょうどよい味になりました♪
白菜のサラダ Chinese cabbage salad
(2人分)
1.白菜1/8玉は 1cm幅ぐらいに切り、塩を振って混ぜます。
しんなりしたら、水で洗って絞ります。
りんご1/2個は 皮付きのままいちょう切りにし、水で洗って水切りします。
2.すし酢、オリーブ油、塩、こしょうを混ぜ、白菜と干しブドウを入れて混ぜます。
3.器に盛り、りんごを散らし、ざく切りにしたクルミを散らします。
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** Marinated octopus (for 2 people)
1. Cut 180g boiled octopus into thin slices.
Boil 80g~100g bok-choy in hot water then cut white parts into 2cm width.
Green parts are for decoration.
Cut 1/2 small onion into thin slices.
2. Mix 30cc apple vinegar, 30cc rice bran oil, salt and pepper.
Add octopus, bok-choy's white parts and onion. Mix well and marinate more than 1 hour.
3. Put on serving dishes and decorate with green parts of bok-choy.
** Lotus root and simmered hijiki seaweed (for 2 people)
1. Cut 50g~70g lotus root into thin slices. Wash with water then boil in 150g soup for 2 min.
2. Add store-bought simmered hijiki seaweed to 1. and bring it to boil. Now it's done!
The store-bought simmered hijiki seaweed tastes too strong. Now the flavor is just right ♪
** Chinese cabbage salad (for 2 people)
1. Cut 1/8 Chinese cabbage into 1cm width. Sprinkle salt. When they are tender,
wash with water then squeeze.
Cut 1/2 unskinned apple into quarter slices and then wash with water. Drain.
2. Mix sushi vinegar, olive oil, salt and pepper. Add Chinese cabbage and raisin.
3. Put on serving dishes and then put apples. Sprinkle chopped walnuts.