2017年01月06日
いただいたサツマイモで♪ Cooked sweet potatoes that I got from S-san
**天ぷら Tempura
いただいたサツマイモで天ぷらを作りました♪
1.サツマイモ、レンコン、ごぼう(ささがき)、三度豆 に 天ぷら粉をまぶし
米油で揚げます。
2.てんつゆと大根おろしを添えて。
**にんじんの酢の物 Vinegared carrot
(2人分)
1.にんじん1/2本は千切りにします。
タマネギ1/6玉は薄くスライスします。
2.すし酢大1,砂糖小1,薄口醤油小1を合わせた中に にんじんとタマネギを
入れ、和えます。
鰻丼 Bowl of eel and rice
*****************************
** Tempura
1. Cover sweet potato, lotus root, burdock (cut into thin strips) and green beans with
Tempura flour.
Deep fly them in rice bran oil.
2. Serve with dipping sauce for tempura and grated Japanese radish.
** Vinegared carrot (for 2 people)
1. Cut 1/2 carrot into thin strips.
Cut 1/6 onion into thin slices.
2. Mix 1tbsp sushi vinegar, 1tsp sugar and 1tsp thin soy sauce.
Add carrot and onion and mix.
** Bowl of eel and rice