台風が近づいているので ベランダの野菜を片付けて、本当に最後の1つのなすびになりました♪
**茄子の味噌田楽 Egg plant Misodengaku
あまりにも小さいので これ以上切ったら なくなります。
半分に切って 2人分の 味噌田楽♪
**ジャガイモの鮭フレークソース Potato with salmon sauce
1.ジャガイモは食べやすい大きさに切り レンジでやわらかくします。
2.鮭フレーク大2にマヨネーズ大3,ヨーグルト大2を混ぜて ジャガイモにかけます。
**納豆の揚げ餃子 Fried natto gyoza
(8個ぐらい)
1.納豆1パック、付属のたれ、ツナ缶1缶(70g)、ピザ用チーズひとつかみを
混ぜて 餃子の皮で包みます。 8〜10個できます。
2.油で揚げます。
**ほうれん草のココット Spinach cocotte
1.フライパンにバターを入れ ほうれん草を炒め 塩、胡椒で味を調え
耐熱容器に入れ たまごを割り入れ オーブンで焼きます。
**コブサラダ Cobb's salad
ソースは マヨネーズ、ケチャップ、ヨーグルト、ニンニクすりおろし、レモン汁、砂糖、
塩、こしょうです。
** Egg plant misodengaku
It is too small So just cut in half.
Make two misodengaku for two.
** Potato with salmon sauce
1. Cut potatoes into bite size pieces. Microwave to cook.
2. Mix 2tbsp salmon flakes, 3tbsp mayonnaise and 2tbsp yogurt.
Pour over potatoes.
** Fried natto gyoza (for 8 pieces)
1. Mix 1 pack of natto and the sauce, 1 canned tuna (about 70g) and a handfull of cheese for pizza.
Wrap in gyoza skins. you can make 8 to 10 pieces.
2. Deep fry them.
** Spinach cocotte
1. Butter in a frying pan and fry spinach. Season with salt and pepper.
Put in individual heat-proof containers and put an egg in each containers.
Bake them in the oven.
** Cobb's salad
Mix mayonnaise, ketchup, yogurt, grated garlic, lemon juice, sugar, salt and pepper
to make sauce.