**春巻き Fried spring roll
(10本)
1.豚スライス100gは細く切ります、
干し椎茸3枚は 戻して 細切りします。
人参少々、ピーマン、しょうがも千切りします。
ニラ1/3束は 3cm長さぐらいに切ります。
そのほか、たけのこや春雨もあれば。
2.しょうゆ大1,酒大1,ごま油大1,オイスターソース小1,鶏ガラスープの素少々、
さとう小2,水(またはしいたけの戻し汁)40ccを混ぜておきます。
3.フライパンにごま油を引き 1.を炒め、2.を加えて 味をつけ
水溶き片栗粉を入れて 混ぜます。
4.3.が冷めてから 10等分して 春巻きの皮につつみ 巻き終わりに水溶きかたくりこを
つけて 止めます。
5.油170℃で揚げます。
**ピーマンともやしのゴマぽん和え Green pepper and bean sprouts with ponzu and sesame
1.ビーマンは千切りにして もやしとともにごま油で炒め ポン酢とすりごまで和えます。
**海藻サラダ Seaweed salad
**餃子 Gyoza
**シュウマイ Steamed meat dumpling
** Fried spring roll (for 10 rolls)
1. Cut 100g pork slices into strips.
Soak 3 dried shiitake in water until tender. then cut into thin strips.
Cut carrot, green peppers, ginger into thin strips.
Cut 1/3 bundles of Chinese chive into 3cm length.
If you have bamboo shoot and bean‐starch vermicelli, cook them.
2. Mix 1tbsp soy sauce, 1tbsp rice wine, 1tbsp sesame oil, 1tsp oyster sauce,
soup powder, 2tsp sugar and 40cc water(or broth from dried shiitake).
3. Sesame oil in a frying pan and fry 1. and then season with 2.
Thicken the broth with starch with water (1:1)
Let it cool down. and then divide into 10 equal parts.
4. Place 3. on spring roll sheets and wrap (roll forward and then roll sides, finish rolling)
Add starch and water to the end tip so the roll holds together.
5. Deep fry them in 170℃ oil.
** Green pepper and bean sprouts with ponzu and sesame
1. Sesame oil in a frying pan and fry thin stripped green peppers and bean sprouts.
Season with ponzu and grated sesame.
** Seaweed salad
** Gyoza
** Steamed meat dumpling