2019年10月15日
煮込みおから入りハンバーグ Stewed hamburger steak with tofu refuse
**煮込みハンバーグ Stewed hamburger steak with tofu refuse
(3,4人分)
1.たまねぎ1個はみじん切りし、油を引いたフライパンで炒めます。冷まします。
2.粉おから30gを牛乳または水120ccで混ぜ、合い挽きミンチ200g、たまご1個、
塩、こしょう、ナツメッグをいれて よく練ります。
3.丸めて 油を引いたフライパンで焼き、ビーフシチューのレトルトパック1人分と水100cc
を加えて 煮ます。
**大根のサラダ White radish salad
1.大根は千切りにして ごま油大2,醤油大1,酢大1,砂糖小1で和えます。
器に盛り 鰹節をのせます。
**ポテトサラダ Potato salad
1.ポテトだけのサラダです。
ジャガイモは 柔らかく茹で 熱いうちに甘酢で下味をつけ つぶします。
マヨネーズで和えます。
レーズンをのせました。
**トマトスープ Tomato soup
** Stewed hamburger steak with tofu refuse (for 3 to 4 people)
1. Chop 1 onion. Oil a frying pan and fry it. Let it cool down.
2. Mix 30g powdered tofu refuse with 120cc milk (or water), 200g minced meat,
1 beaten egg, salt, pepper and nutmeg. Knead well.
3. Make make some balls. Oil a fryig pan and bake them.
Add a bag of ready-to-eat beef stew for one with 100cc water. Simmer.
** White radish salad
1. Cut white radish into thin strips.
Mix with 2tbsp sesame oil, 1tbsp soy sauce, 1tbsp vinegar and 1tsp sugar.
Put in/on individual dishes and put dried bonito shavings on top.
** Potato salad
1. It is only potato.
Boil potatoes While it is hot, add sweetened vinegar and mash.
Mix with mayonnaise.
Put some raisins on top.
** Tomato soup