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2019年10月29日

霎時施    Kosame-Tokidoki-Furu



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霎時施 (こさめときどきふる)

10月29日 から 11月2日

晩秋

小雨がしとしと降る






Kosame-Tokidoki-Furu

Around October 29 to November 2

Late autumn

Light rains sometimes fall.











ぶりと大根の煮物   Boiled yellowtail and white radish




**ぶりと大根の煮物   Boiled yellowtail and white radish
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(4、5人分)
1.鍋に乱切りした大根900g、ぶりのカマ600gを入れ、ショウガの千切り40gを
  散らし ひたひたの水を加え 煮ます。

2.沸騰したら アクを取り みりん大5を入れ 落としぶたをして 15分ほど煮ます。

3.砂糖大5,しょうゆ1/2カップを入れ 落としぶたをして 煮汁が1/3ぐらいに
  なるまで煮ます・






**いわしの生姜煮の汁と薩摩揚げで 簡単 卯の花煮    Boiled soy pulp
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1,乾燥おから大4,5杯は 熱湯に入れてひと煮立ちさせてから 水切りします。
  野菜入りの薩摩揚げ1枚は 千切りにします。

2.フライパンにごま油をひき おからをよく炒めてから 薩摩揚げを加えて 
  軽く炒め いわしの生姜煮の煮汁100ccぐらいと水を加えて
  煮汁が なくなるまで 混ぜながら 煮ます。

3.小口切りのネギを散らします。






**春菊の和え物   Edible chrysanthemum salad
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1.軽く茹でた春菊を ごま油少々とめんつゆ少々で和えます。






**わけぎの辛子酢味噌和え  Cibol dressed with vinegared miso
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1.わけぎ1袋は食べやすい長さに切り 耐熱容器に入れ 軽くラップをかけ 1分半ほど
  レンジにかけます。

2.白味噌大2,さとう大2、米酢大2弱、練りからし2cmぐらいをまぜ
  1.を和えます。






**大根(またはかぶ)の葉炒め   Fried white radish(or turnip) leaves
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1.大根やカブの葉はみじん切りにして ごま油を引いたフライパンで よく炒めます。

2.みりんを振り入れ 炒め、つぎにめんつゆを入れて 炒めます。

3.鰹節を入れ 全体を炒め混ぜます。






**アイスクリームとあんこいり最中  Monaka (Ice cream and bean-jam filled wafer)
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** Boiled yellowtai and white radish (for 4 to 5 people)

1. Put 900g chopped white radish and 600g yellowtail collars in a pot.
Sprinkle 40g thin stripped ginger over them and pour in just enough water to cover.
Cook and bring it to boil.

2. Skim the scum from broth and add 5tbsp mirin and put a small lid directlly on the food.
Simmer for 15 mins.

3. Then add 5tbsp sugar and 1/2 cup soy sauce. Put a small lid directly on the food and
simmer until the broth reduced by 1/3.


** Boiled soy pulp (for 2 to 3 people)

1. Put 3tbsp to 4tbsp dried soy pulp in hot water and bring it to boil then drain.
Cut satsuma-age (deep-fried ball of fish paste) with vegetables in strips.

2. Sesame oil in a frying pan and stir fry soy pulp well then add satsuma-age and
stir fry them.
Add 100cc broth from "boiled sardine with ginger" and 100cc water
and simmer until it becomes condensed while stirring

3. Sprinkle chopped green leeks.


** Edible chrysanthemum salad

1. Boiled edible chrysanthemum briedfly with a little sesame oil and a little seasoning soy sauce.


** Cibol dressed with vinegared miso

1. Cut 1 bag of chibol into bite size length. Put in a heat-proof container and cover
lightly with plastic film and then microwave for 1.5mins.

2. Mix 2tbsp light-brown miso 2tbsp sugar 2tbsp or less rice vinegar and 2cm mustard paste.
and mix with 1.


** Fried white radish(or turnip) leaves
  
1. Chop leaves of white radish and/or turnip.
Sesame oil in a frying pan and fry chopped leaves well.

2. Add mirin and fry well then add seasoning soy sauce and fry well.

3. Add dried bonito shaving and mix them together.


** Monaka (ice cream and bean-jam filled wafer)





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大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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