3,4人分です。
**鶏唐揚げ Fried chicken
1.鶏胸肉1枚は 塩こうじをまぶし 1時間から一晩冷蔵庫で寝かせてから
食べやすい大きさに切り すりおろしにんにく小2、すりおろししょうが小2、酒大1、
醤油大1、スープの素小1、塩、こしょうを混ぜ込み 30分から2時間ほど
冷蔵庫で寝かせます。
2.1.に片栗粉をまぶし 油で揚げます。
**玉ねぎとツナのピーマン詰め Green pepper with onion and canned tuna
1.新玉ねぎときゅうりはみじん切りにし ツナ缶を加え 塩、こしょうし
甘酢少々をまぶしてから マヨネーズで和えます。
2.ピーマンを半分に切り 塩を入れた熱湯で茹で 1.を詰めます。
**フライドポテト French fries
1.太めに切った皮付きじゃがいも2個、小麦粉大2、片栗粉大2、塩、胡椒を
ビニール袋に入れ シャカシャカして 混ぜます。
2.油で揚げ マヨネーズとケチャップを添えます。
** Fried chicken
1. Cover 1 chciken breast in 1 to 2 tbsp salt-koji and let it rest for 1 hour to overnight in the refrigerator.
Cut into bite size pieces and mix with 2tsp grated garlic, 2tsp grated ginger, 1tbsp rice wine,
1tbsp soy sauce, 1tsp soup paste/powder, salt and pepper.. Let it rest for 30mins to 2 hours in the
refrigerator.
2. Cover 1 with starch and deep fry.
** Green pepper with onion and canned tuna.
1. Chop new onion and cucumber and then add 1 canned tuna.
Then sprinkle salt and pepper and mix with a little sweet rice wine.
Mix them with mayonnaise.
2. Cut some green peppers in half. Boil in hot water with a little salt.
Stuff green peppers with 1.
** French fries
1. Cut 2 potatoes with skins into thick rectangle slices and put in a plastic bag with
2tbsp flour, 2tbsp starch, salt and pepper. Shake it.
2. Deep fry potatoes. Serve with mayonnaise and ketchup.