2019年06月19日
フムス(イスラエル料理) Hummus (Israeli food)
**フムス(イスラエル料理) Hummus (Israeli food)
(2人分)
1.ひよこ豆の水煮200g、ねりごま大1、にんにく1片、ポッカレモン大1、
クミンパウダー大1/2、米油大1、塩小1、水40ccをミキサーにかけ ペースト状にします。
2.タコスチップにはパウダーパセリをふり ペーストにはコショウをふります。
タコスチップを ペーストにつけて食べます。
**ゼッポレ(イタリア、ナポリ料理) Fritto di arghe (Naples Italy)
(16個ぐらい)
1.ドライイースト3gに水50ccを入れて 溶きます。
それに強力粉25g、薄力粉25g、パルメザンチーズ大1、塩小1/2、
あおさ(または青のりなどの海藻)適量を入れ 混ぜ合わせ 1時間置きます。
2.生地が倍ぐらいに膨らんだら スプーンですくって 油で薄いきつね色になるまで揚げます。
**野菜スティックとジェノベーゼソース Vegetable sticks with Genovese sauce
**鶏ハムの梅味噌ドレッシングかけ Boiled chicken with ume-miso dressing
** Hummus (israeli food) (for 2 people)
1. Put 200g boiled garbanzo beans, 1tbsp sesame paste, 1 clove of garlic, 1tbsp lemon juice,
1/2tbsp cumin powder, 1tbsp rice bran oil, 1tsp salt and 40cc water into a blender
to make paste.
2. Serve with 1., sprinked powdered parsley and taco chips sprinkled pepper.
When eaten, dip taco chip in the paste.
** Fritto de arghe (Naples Italy) (for 16 balls)
1. Mix 3g dry yeast with 50cc water.
Then add 25g bread flour, 25g cake flour, 1tbsp powdered cheese, 1/2tsp salt,
and dried sea lettuce. Mix them then let it sit for 1 hour until it doubles in volume.
2. Scoop up 1. with a spoon and then deep fry until lightly browned.
** Vegetable sticks with Genovese sauce
** Boiled chicken with ume-miso dressing