2019年06月10日
イワシフライ Fried sardine
**イワシフライ Fried sardine
1.イワシは頭とはらわたを取り 手開きし 骨を取り 塩水で洗います。
2.小麦粉、卵、パン粉をつけ 油で揚げます。
**イワシの骨せんべい Fried bones of sardine
1.骨は塩水で洗い 水をふき取り 小麦粉をまぶし 弱火でカリカリに揚げます。
**茄子の焼きポン酢 Egg plant with ponzu
1.なすの皮に切り目を入れ ごま油で焼きます。
2.器に盛り ポン酢をかけ 小口切りのねぎを散らします。
**サラダほうれん草のベーコンソースかけ Spinach for salad with bacon sauce
1.オリーブオイルで ベーコンを炒め ポン酢大3と水大3を入れて
煮ます。
2.サラダほうれん草は食べやすい大きさに切り 塩、胡椒します。
その上に 1.をかけます。
** Fried sardine
1. Remove heads, guts and bones from sardines
Wash in salted water.
2. Cover flour, egg and breadcrumbs and then deep fry.
** Fried bones of sardines
1. Wash bones of saardines in salted water. Wipe off moisture. Cover with flour
Deep fry in low heat until crispy.
** Egg plant with ponzu
1. Make cuts in egg plants.
Sesame oil in a frying pan and bake egg plants.
2. Put on/in individual dishes and pour ponzu and sprinkle chopped green leeks.
** Spinach for salad with bacon sauce
1. Olive oil in a frying pan and stir fry bacon. Add 3tbsp ponzu and 3tbsp water. Boil.
2. Cut spinach for salad into bite size pieces and mix with a little salt and pepper.
Put in/on individual dishes and pour 2.