2019年06月08日
昨日のお寿司屋さんの棒寿司 Rod shaped pressed sushi, I bought yesterday
昨日、お土産に さばの棒寿司と松前棒寿司を買って帰り 今日いただきました。
おいしかった。
**さばの棒寿司 さばの松前棒寿司 Saba-zushi (rod shaped sushi topped with mackerel)
**鶏つくねの照り焼き Teriyaki chicken meat balls
(2人分)
1.玉ねぎ1/2個はみじん切りにし レンチンして 冷ましてから 片栗粉大1を
混ぜ、鶏ミンチ150gと卵1個、塩少々をよく混ぜます。
4等分して、油を引いたフライパンで 焼きます。
2.フライパンの油を拭きとり 醤油大1.5、砂糖大1.5、みりん大1.5を
煮絡ませます。
3.甘酢漬けのきゅうりを添えます。
**豆腐グラタン Tofu gratin
(2人分)
1.卵1個、マヨネーズ大1、スープの素小1を混ぜ、豆腐200gを粗くつぶして
混ぜます。
2.グラタン皿に油を塗り 1.を入れ 茹でたブロッコリーとチーズをのせ、
焼きます。
**トマトのサラダ Tomato salad
1.米油、甘酢、塩、こしょう、ガーリックパウダーを混ぜたドレッシングを
トマト、みじん切りの玉ねぎ、カイワレにかけます。
I bought two kinds of rod shaped pressed sushi at the sushi restaurant yesterday.
Both are delicious.
** Saba-zushi (rod shaped sushi topped with mackerel)
** Teriyaki chicken meat balls (for 2 people)
1. Chop 1/2 onions and then microwave. Let it cool down and then mix with
1tbsp starch.
Add 150g minced chicken, 1 egg and a little salt. Mix them well.
Divid it into 4 equal balls.
Oil a frying pan and bake 4 balls.
2. Wipe off the oil and add 1.5tbsp soy sauce, 1.5tbsp sugar, 1.5tbsp sweet rice wine
Cook all together.
3. Serve with vinegared cucumber.
** Tofu gratin (for 2 people)
1. Mix 1 egg, 1tbsp mayonnaise and 1tsp soup powder/paste.
Then add roughly crushed tofu.
2. Spread oil on individual heat-proof containers and put 1., boiled broccoli and
cheese.
Bake until brown.
** Tomato salad
1. Mix rice bran oil, sweet vinegar, salt, pepper and garlic power to make dressing.
Then pour over tomatoes, chopped onions and white radish sprouts.