2019年06月25日
もう一度挑戦 I tried once again
前回の焼き小籠包は 美味しくできましたが 表示の水分量では皮が少し硬かったように感じたので
牛乳を40cc増やして 140ccで作ったら 丁度良い感じ?少し柔らかすぎた?
**焼き小籠包 Grilled dumplings
(3,4人分)
1.強力粉100g、薄力粉100g、牛乳140cc、サラダ油小1、砂糖25g
パン焼き器の大匙2杯)、ドライイースト2.5g(パン焼き器の小さじ1弱)を
パン焼き器に入れ 「生地」でスタート。(本来なら手ごねですが便利なものがあるので利用)
2.具は 豚ミンチ100g、ニラのみじん切り1束、醤油小1、塩小1/4、胡椒小1/4、砂糖小1、
ごま油小1、鶏ガラスープ小1/2、片栗粉大1、オイスターソース小1/2、
水大1 を炒めて 冷ましておきます。
3.1.の生地を20gづつに切り分け、真ん中を厚くしてのばし 2.の具を大1/2のせて
包みます。
4.3.を15分ほど休ませてから フライパンに並べ 水を加えて 蓋をし
5分程蒸し焼きにします。
5.豆板醤を付けて食べます。
**苦瓜のサラダ Bitter melon salad
1.苦瓜は 薄くスライスして 塩もみして しぼり ポン酢とごま油で和えます。
**コーンのかき揚げ Deep fried corn
1.とうもろこし(塊になるようにそぎ切りしたのにバラバラになってしまった)
に小麦粉をまぶして 油で揚げます。
塩を振ります。
**チンゲン菜のマヨごま和え Bok choy dressed with mayonnaise and sesame
1.茹でたチンゲン菜をマヨネーズ、塩少々、すりごまで和えます。
**ギョウザ Gyoza
** Grilled dumplings (for 3 to 4 people)
1. Knead 100g bread flour, 100g cake flour, 140cc milk, 1tsp oil, 25g sugar and 2.5g dry yeast
for 10 mins.
Cove with plastic film for 10 min.
2. Stir fry 100g minced pork, chopped 1 bag of Chinese chive, 1tsp soy sauce, 1/4tsp salt,
1/4tsp pepper, 1tsp sugar, 1tsp sesame oil, 1/2tsp Chinese soup powder, 1tbsp starch
and 1tbsp water. Let it cool down.
3. Cut the dough into 20g each. Spread it, making the center thick and put 1/2tbsp mixture
in the center. Wrap it.
4. Let the dumplings rest for 10 mins., covering with plastic film.
Then place them in a frying pan. Pour water and put a lid on. Smother for 5 mins.
5. Serve with broad bean chili paste.
** Bitter melon salad
1. Salt thin sliced bitter melon and when it is tender, wring it dry
then mix with ponzu and sesame oil.
** Deep fried corn
1. Cover corn with flour and then deep fry.
Sprinkle salt.
** Bok choy dressed with mayonnaise and sesame
1. Mix boiled bok choy with mayonnaise, a little salt and grated sesame.
** Gyoza