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2023年09月21日

梨のタルト  Pear tart

梨をいっぱいのせて 梨タルト♪      A pear tart♪


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タルト生地  (約20cmのタルト型)

タルト型にバターを薄く塗り 小麦粉を振り 軽くはたいて おきます。

1.室温に戻したバター50gに砂糖大4を入れ よくすり混ぜます。
2.卵黄1個を加えて よく混ぜます。
3.小麦粉100gを 2.に加えて ヘラで混ぜて ひとまとめにし 
  ラップに包んで 冷蔵庫で 1時間 寝かせます。
4.3.を伸ばし 型に入れ フォークで穴を一杯開けます。
5 オーブン 180℃で 15分 焼きます。



カスタードクリーム
水200cc、練乳80cc、たまご2個、コーンスターチ大さじ山盛り2杯
(目分量なので 味を見ながら 好みの味にしてください)
を湯煎にかけて カスタードクリームを作り 冷まします。


クッキータルトにカスタードクリームを入れ 
その上に砂糖水で軽く煮て 水切りした梨(Lサイズの梨1個)をのせます。





Tart pasty (20cm tart mold)

Spread butter on a mold and then sprinkle flour.

1. Cream 50g butter and add 4tbsp sugar until whiteish.
2. Add 1 egg yolk and mix them together.
3. Add 100g cake flour and mix them together.
Gather pastry into a ball and wrap with plastic film.
Let it sit in the fridge for 1 hour.
4. Roll 3. and place on the mold. Prick the surface of it with a fork.
5.Bake at 180℃ for 15 mins.


Custard cream

1. Mix 200cc water, 80cc condensed milk 2 eggs and 2 heaped tbsp corn starch.
(I guesses the weight of the ingredients by eye. So make it your taste)
Stir it in a double boiler until cooked to make custard cream.
Let it cool down.

2. Put 1. in a cookie mold and put drained cooked sliced pears in syrup.






筑前炊き   Simmered chicken and root vegetables

IMG_20230920_110510.jpg


**筑前炊き           Simmered chicken and root vegetables

**チキン入り、色々野菜のサラダ Salad with various vegetables with chicken

**ズイキの酢味噌和え      Taro stem with miso and vinegar

**春雨の酢の物         Vermicelli salad

**モロヘイヤのお浸し      Boiled Jew's mallow in broth 



どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。


Every dish was delicious. Thank you.





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大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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