梨をいっぱいのせて 梨タルト♪ A pear tart♪
タルト生地 (約20cmのタルト型)
タルト型にバターを薄く塗り 小麦粉を振り 軽くはたいて おきます。
1.室温に戻したバター50gに砂糖大4を入れ よくすり混ぜます。
2.卵黄1個を加えて よく混ぜます。
3.小麦粉100gを 2.に加えて ヘラで混ぜて ひとまとめにし
ラップに包んで 冷蔵庫で 1時間 寝かせます。
4.3.を伸ばし 型に入れ フォークで穴を一杯開けます。
5 オーブン 180℃で 15分 焼きます。
カスタードクリーム
水200cc、練乳80cc、たまご2個、コーンスターチ大さじ山盛り2杯
(目分量なので 味を見ながら 好みの味にしてください)
を湯煎にかけて カスタードクリームを作り 冷まします。
クッキータルトにカスタードクリームを入れ
その上に砂糖水で軽く煮て 水切りした梨(Lサイズの梨1個)をのせます。
Tart pasty (20cm tart mold)
Spread butter on a mold and then sprinkle flour.
1. Cream 50g butter and add 4tbsp sugar until whiteish.
2. Add 1 egg yolk and mix them together.
3. Add 100g cake flour and mix them together.
Gather pastry into a ball and wrap with plastic film.
Let it sit in the fridge for 1 hour.
4. Roll 3. and place on the mold. Prick the surface of it with a fork.
5.Bake at 180℃ for 15 mins.
Custard cream
1. Mix 200cc water, 80cc condensed milk 2 eggs and 2 heaped tbsp corn starch.
(I guesses the weight of the ingredients by eye. So make it your taste)
Stir it in a double boiler until cooked to make custard cream.
Let it cool down.
2. Put 1. in a cookie mold and put drained cooked sliced pears in syrup.