2019年05月31日
パソコンのファン Cooling fan
昨日は デスクトップのPCの「ファンが止まっています」みたいな警告が出て
パソコンが立ち上がらなかった。
パソコン会社に電話して 遠隔から指示をしてもらって 起動を試みたけど
やはり 動かなかった。
ダメもとで タワーをパソコン修理店に 持って行って 開けてみたら。。。
なんと !!!!
すごい ほこり !!!
ファンがほこりに包まれていた!!!
きれいに掃除してもらったら 電源が入り ファンも 軽々と 動いた。。。
設置して パソコン周りもきれいに 掃除したので とても 気持ち良いです。
パソコン会社のアドバイスもあり PC内データを 丸ごと保存。
約4時間かかりました。
今は すぐに立ち上がるし クリックしても すぐに画面転換ができます。
まさに 「うれしい! しあわせ! ありがとう!」 です。
My PC(desktop pc) stopped working because of the cooling fan yesterday.
I brought the tower to the store to have it fixed
The fan was covered with dust.
Now it's cleaned up and working perfetly.
I am so glad, I am so happy, Thank you !!!
チキンのオリーブ煮 Simmered chicken with olive
**チキンのオリーブ煮 Simmered chicken with olive
(2,3人分)
1.鶏肉に塩麹をまぶし 2時間くらい冷蔵庫で寝かせます。
こしょうを振ります。
2.フライパンにオリーブオイルを引き 鶏肉を両面焼き 取り出します。
3.フライパンを拭き 白ワイン1/2カップ、スープの素、スライスしたガーリック2片
オリーブ12粒、2.の鶏肉を入れ ふたをして 8分ほど煮ます。
**グリーンピースのスープ Green peas soup
1.フライパンにバターを引き スライスしたタマネギを炒めてから
小麦粉少々を振り入れ 炒め スープをひたひたに入れ 煮ます。
2.1.とゆでたグリーンピースをミキサーにかけ
鍋に戻し 牛乳を加えて 一煮立ちさせ 塩、こしょうで味を整え
器に入れ 粉パセリを散らします。
**ブロッコリーのサラダ Broccoli salad
1.アンチョビーペースト、甘酢、オリーブオイル、塩、こしょうを混ぜ、
ゆでたブロッコリーを和えます。
**梅と大根のサラダ Pickled ume and white radish salad
1.大根は薄くスライスして 塩を振り しんなりしたら しぼります。
梅干しは 種を取り みじん切りにします。
大葉は 千切りにしまs。
2.大根を醤油、ごま油、すりごまで和え 器に盛り 大葉と梅干しをのせます。
** Simmered chicken with olive (for 2 to 3 people)
1. Cover 2 small chicken with salt-koji and let them rest in the refrigerator for 2 hours.
Sprinkle pepper.
2. Olive oil in a frying pan and bake 1. on both sides. Remove from the pan.
3. Wipe off the pan and add 1/2 cups white wine, soup powder/paste, 2 cloves of
sliced garlic, 12 olives and chicken.
Put a lid on and simmer for 8 mins.
** Green peas soup.
1. Butter in a frying pan and stir fry sliced onion then add a little flour and
stir fry them. Then pour in just enough soup to cover. Simmer.
2. Put 1. and boiled green peas into a blender.
Put it in a pan and add milk. Bring it to boil.
Pour in individual dishes and sprinkle powdered parsley.
** Broccoli salad
1. Mix anchovy paste, sweetened vinegar, olive oil, salt and pepper.
Add boiled broccoli and toss them together.
** Pickled ume and white radish salad
1. Cut white radish into thin slices. Sprinkle salt when it is tender, squeeze.
Remove a stone from a pickled ume and chop fine.
Cut green perilla into thin strips.
2. Mix white radish with soy sauce, sesame oil and grated sesame.
Put in/on individual dishes and put green perilla and pickled ume on top.