2019年05月22日
長崎皿うどん Nagasaki dish of noodles with various toppings
**長崎皿うどん Nagasaki dish of noodles with various toppings
1.エビ、イカ、キャベツ、玉ねぎ、人参、絹さや を炒めて 添付のたれで煮ます。
**大根ときゅうりのピクルスの酢の物 Vinegared white radish and pickled cucumbers
1.大根は薄くスライスし 塩を振りしんなりしたら 絞り 甘酢に漬けます。
きゅうりのピクルスは スライスし、だいこんの甘酢漬けと合わせます。
**カリフラワーのソテー Sir fried cauliflower
1.茹でたカリフラワーを 油を引いたフライパンで炒め 塩、胡椒します。
さらに 醤油少々を加えて和えます。
**サモサ Samosa
1.じゃがいもと人参を1cm角に切り レンジで加熱し、塩、こしょうを振ります。
冷めてから ギョウザの皮にのせ 縁に水を付けて 2枚で包みます。
2.油で揚げます。
**たたきキュウリ Cucumber salad
1.きゅうり1本は麺棒で叩き 食べやすい大きさにさき 塩を振り 水気をふき取ります。
2.1.にごま油小1、醤油小1、砂糖少々、中華スープの素少々で和え
すりごまをまぶします。
** Nagasaki dish of noodles with various toppings
1. Fry shrimps, squid, cabbages, onions, carrots and snow peas and boil with attached soup.
** Vinegared white radish and pickled cucumbers
1. Salt the shredded white radishes and when they are tender, wring them dry and
soak in sweetened vinegar.
Cut pickled cucumber into thin slices and mix with white radishes.
** Stir fried cauliflower
1. Oil a fryina pan and stir fry boiled cauliflower. Season with salt and pepper.
Then add a little soy sauce and toss them together.
** Samosa
1. Cut potato and carrot into 1cm cubes. Microwave to cook. Season with salt and pepper.
Let it cool down.
Wrap some of the mixture with 2 gyoza skins.(apply water along the edge to seal)
2. Deep fry.
** Cucumber salad
1. Pat 1 cucumber with a rolling pin and then tear into bite size pieces.
Salt them and drain.
2. Mix 1. with 1tsp sesame oil, 1tsp soy sauce, a little sugar and a little Chinese soup powder/paste.
Then add grated sesame.