2019年05月10日
照り焼きつくね Teriyaki-Tsukune
**照り焼きつくね Teriyaki-Tsukune
これも 〇〇の3分クッキングを参照しました♪
(2人分)
1.鶏ミンチ200gに玉ねぎのみじん切り40g、醤油小1、砂糖小1、水大1、
おろししょうが小2、パン粉1/4カップ、卵白1個分を加えて よく混ぜます。
2.1.を6等分して 小麦粉をまぶし 油を引いたフライパンで焼きます。
3.醤油大1、みりん大1、酒大1、水大1、砂糖小2を混ぜ合わせておきます。
4.2.の油を拭きとり、3.のたれを入れ 絡めます。
5.小口切りの青ネギを散らし、卵黄をそえ 卵黄につけて食べます。
**ジャガイモとブロッコリーのチーズ焼き Grilled potato and broccoli
1.じゃがいもは食べやすい大きさに切り レンジで加熱します。
2.耐熱容器にバターを塗り、じゃがいもと茹でたブロッコリーを入れ
チーズをのせて 焼きます。
**キャベツの柚子胡椒とポン酢和え Cabbage dressed with ponzu and yuzu-pepper
1.キャベツはざく切りし 油少々と塩少々を入れた熱湯で茹でます。
2.1.を柚子胡椒とポン酢で和えます。
** Teriyaki-Tsukune (for 2 people)
1. Mix 200g minced chicken, 40g chopped onions, 1tsp soy sauce, 1tsp sugar,
1tbsp water, 2tsp grated ginger, 1/4 cup breadcrumbs and 1 eggwhite well.
2. Divide 1. into 6 equal balls. Cover with flower.
Oil a frying pan and bake balls
3. Mix 1tbsp soy sauce, 1tbsp sweet rice wine, 1tbsp rice wine, 1tbsp water and 2tsp sugar.
4. Wipe off oil in the frying pan and add 3.
Coat the balls with the broth well.
5. Sprinkle chopped green leeks and serve with egg yolk.
Dip the meat ball with the egg yolk.
** Grilled potato and broccoli
1. Cut potatoes into bite size pieces. Microwave to cook.
2. Spread butter on individual heat-proof containers.
Place potatoes and broccoli. Then put cheese on them.
Bake in an oven.
** Cabbage dressed with ponzu and yuzu-pepper
1. Chop cabbage. Boil in hotwater with a little oil and salt.
2. Mix 1. with yuzu-pepper and ponzu.