2019年05月16日
竹笋生 Takenoko-Syouzu
竹笋生 (たけのこしょうず)
5月16日 から 5月20日 ごろ。
初夏
たけのこが生えてくる
Takenoko-Syouzu
Around May 16 to May 20
Early Summer
Bamoo shoots sprout.
簡単で美味しいカレーライス Simple and delicious curry and rice
**カレーライス Curry and rice
(2人分)
1.油を引いたフライパンで みじん切りのにんにく1片とみじん切りの玉ねぎ1玉を
炒め、小さく切った牛肉と豚肉または合いびきミンチ(合計で300gぐらい)を加え
さらに炒めます。
2.1.にカレー粉大2とケチャップ大2を加え炒めてから スープ200ccと
カレールー2かけを加えて 煮ます。
塩こしょうで味を整えます。
**キャベツの甘酢漬け Vinegared cabbage
1.キャベツは茹でて 甘酢とサラダハーブに漬けます。
**バーニャカウダ Bagna cauda
1.野菜スティックに 市販のアンチョビーペーストを牛乳で溶いたソースを添えます。
** Curry and rice (for 2 people)
1. Oil a frying pan and stir fry chopped 1 clove of garlic and 1 onion.
Then add chopped(or minced) beef and pork (300g in all). Stir fry them.
2. Add 2tbsp curry powder and 2tbsp ketchup and stir fry them.
Then add 200cc soup and 2 clove(?) of curry roux. Boil until the roux melts down.
Season with salt and pepper.
** Vinegared cabbage
1. Boil cabbage and then soak in sweetened vinegar and dried mixed-herb.
** Bagna cauda
1. Serve vegetable sticks with anchovy paste sauce (anchovy paste with a little milk)