2019年05月02日
名張の湯 The hot spring in Nabari, Mie prf.
名張の湯 三重県名張市 The hot spring in Nabari, Mie prf.
やっぱり 温泉は 気持ち良い ♡
I feel good ♡
牛みすじ焼き肉重御膳 Baked top blade of beef lunch box
焼き肉を食べに来たけど 予約でいっぱいだったので これにしたけど とてもおいしかった♪
We came here to have Korean barbeque but it was fully booked.
We ordered "baked Top Blade of beef lunch box" . It was good ♪
サイコロステーキ Diced steak
**サイコロステーキ Diced steak
(2人分)
1.カレー用の牛肉300gに塩こうじ大1.5をまぶし 冷蔵庫で3時間ぐらい置いておきます。
ピーマンは食べやすい大きさに 切ります。
2.油を引いたフライパンで にんにく2かけのスライスを炒め 香りが立ったら
肉を焼きます。
3.ピーマンを加えて さらに炒め、こしょうと醤油小2を入れ 炒め合わせます。
4.人参グラッセは;
鍋に ひたひたの水、人参、バター10gぐらい、塩ひとつまみ、砂糖小2を
入れ 水分が無くなるまで 煮ます。
**大根ステーキ Baked white radish
1.大根は 1.5cm厚さぐらい厚さを 4枚用意し レンジに3分かけます。
2.フライパンにバター10gを溶かし 1.を両面焼きます。
塩、胡椒、ポン酢で味を整え 小口切りの青ネギを散らします。
**オクラのにんにくソテー Fried okra with garlic
1.油を引いたフライパンでニンニクスライスを炒め、醤油小1と茹でた
オクラを入れ 全体を絡めます。
**アンチョビーガーリックライス Anchovy and garlic rice
(2人分)
1.油を引いたフライパンで すりおろしにんにく1/2かけとアンチョビーペースト小1を炒め
ご飯1.5人分を入れて パラパラに炒め、醤油小1、こしょうを入れます。
パセリパウダーを振ります。
** Diced steak (for 2 people)
1. Cover 300g diced beef with 1.5tbsp salted koji. Let it sit 3 hours in the refrigerator.
Cut some green peppers into bite size pieces.
2. Oil a frying pan and stir fry 2 clove of sliced garlic until there's an aroma.
Add beef and bake.
3. Add green peppers and stir fry them.
Season with pepper and 2 tsp soy sauce.
4. Glazed carrots ;
Put carrots in a small pot and pour in just enough water to cover.
Add10g butter, a pinch of salt and 2tsp sugar.
Simmer until it becomes condensed.
** Baked white radish
1. Cut white radish into 1.5cm width slices. Make 4 slices. Microwave them for 3 mins.
2. 10g butter in a frying pan and bake white radishes on both sides.
Season with a little salt, pepper and ponzu.
Sprinkle chopped green leeks.
** Fried okra with garlic
1. Oil a frying pan and stir fry sliced garlic until there's an aroma.
Add 1tsp soy sauce and boiled okra. Toss them together.
** Anchovy and garlic rice (for 2 people)
1. Oil a frying pan and stir fry 1/2 clove of grated garlic and 1tsp anchovy paste.
Add 1.5 bowls of rice. Stir fry them.
Season with 1tsp soy sauce and pepper.
Sprinkle chopped parsley.