2019年05月31日
チキンのオリーブ煮 Simmered chicken with olive
**チキンのオリーブ煮 Simmered chicken with olive
(2,3人分)
1.鶏肉に塩麹をまぶし 2時間くらい冷蔵庫で寝かせます。
こしょうを振ります。
2.フライパンにオリーブオイルを引き 鶏肉を両面焼き 取り出します。
3.フライパンを拭き 白ワイン1/2カップ、スープの素、スライスしたガーリック2片
オリーブ12粒、2.の鶏肉を入れ ふたをして 8分ほど煮ます。
**グリーンピースのスープ Green peas soup
1.フライパンにバターを引き スライスしたタマネギを炒めてから
小麦粉少々を振り入れ 炒め スープをひたひたに入れ 煮ます。
2.1.とゆでたグリーンピースをミキサーにかけ
鍋に戻し 牛乳を加えて 一煮立ちさせ 塩、こしょうで味を整え
器に入れ 粉パセリを散らします。
**ブロッコリーのサラダ Broccoli salad
1.アンチョビーペースト、甘酢、オリーブオイル、塩、こしょうを混ぜ、
ゆでたブロッコリーを和えます。
**梅と大根のサラダ Pickled ume and white radish salad
1.大根は薄くスライスして 塩を振り しんなりしたら しぼります。
梅干しは 種を取り みじん切りにします。
大葉は 千切りにしまs。
2.大根を醤油、ごま油、すりごまで和え 器に盛り 大葉と梅干しをのせます。
** Simmered chicken with olive (for 2 to 3 people)
1. Cover 2 small chicken with salt-koji and let them rest in the refrigerator for 2 hours.
Sprinkle pepper.
2. Olive oil in a frying pan and bake 1. on both sides. Remove from the pan.
3. Wipe off the pan and add 1/2 cups white wine, soup powder/paste, 2 cloves of
sliced garlic, 12 olives and chicken.
Put a lid on and simmer for 8 mins.
** Green peas soup.
1. Butter in a frying pan and stir fry sliced onion then add a little flour and
stir fry them. Then pour in just enough soup to cover. Simmer.
2. Put 1. and boiled green peas into a blender.
Put it in a pan and add milk. Bring it to boil.
Pour in individual dishes and sprinkle powdered parsley.
** Broccoli salad
1. Mix anchovy paste, sweetened vinegar, olive oil, salt and pepper.
Add boiled broccoli and toss them together.
** Pickled ume and white radish salad
1. Cut white radish into thin slices. Sprinkle salt when it is tender, squeeze.
Remove a stone from a pickled ume and chop fine.
Cut green perilla into thin strips.
2. Mix white radish with soy sauce, sesame oil and grated sesame.
Put in/on individual dishes and put green perilla and pickled ume on top.
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