米粉を使って 腸に優しい お菓子です。
These are sweets which are used rice flour.
Something easy on the stomach.
お団子入りかぼちゃの茶巾と三色団子
Japanese pumpkin Chakin-Shibori and Skewered three-color dumpling
かぼちゃの茶巾と三色団子
1.かぼちゃ餡;
皮と種を取り除いたかぼちゃ300〜400gを ざく切りして レンチンして柔らかくし
砂糖(かぼちゃの10%)と塩少々を加えて つぶして、裏ごしします。
2.三色団子と茶巾絞り用の団子
上新粉180g、砂糖大3,ぬるま湯145ccを混ぜ4等分して
白用に 2/4を 14〜18個に丸め
ピンクは 桜の花の塩漬けを水で洗い みじん切りにして 1/4に 混ぜ込み 7〜9個に丸め、
緑は 1/4に 抹茶を混ぜ込み 7〜9個に丸め
それぞれ 熱湯で 茹でます(浮いてきたらできあがり)。
3.ラップを広げ その上に 1.の30gぐらいを手で押し広げ その上に白色団子をのせ
茶巾にします。8〜9個 作ります。
4.緑、ピンク、白の順に 串に刺して 8〜9個の三色団子を作ります。
Japanese pumpkin Chakin-Shibori and Skewered three-color dumpling
1. for Japanese pumpkin paste (for Chakin-Shibori)
Remove seeds and skin from Japanese pumpkin and microwave 300g to 400g flesh to cook.
Mix 10% sugar of the flesh and a pinch of salt.
Mash it until there are no lumps.
2. for Skewered three-color dumplings and for ChakinpShibori dumplings
Mix 180g rice flour, 3tbsp sugar and 145cc warm water well.
Divid it into 4 pieces.
2/4, make 14 to 18 balls
1/4 for pink dumplings: Mix cherry blossoms(soaked salt pickled cherry blossoms in water
then squeezed and chopped finely) Make 7 to 9 balls
1/4 for green dumplings. Mix maccha and make 7 to 9 balls.
3. Put 1/8 of 1 on a plastic film and put one white ball on it. Wrap it and make a ball.
4. Skewer green, pink and white balls in order.
2024年10月14日
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