2019年08月28日
天地始粛 Tenchi-Hajimete-Samushi
天地始粛 (てんちはじめてさむし)
8月28日 から 9月2日 ごろ
初秋
ようやく暑さがしずまる。
Tenchi-Hajimete-Samushi
Around August 28 to September 2.
Early autumn
Heat starts to die down.
昔ながらのスパゲッティナポリタン Good-old spaghetti Napolitana
**昔ながらのスパゲッティナポリタン Good-old spaghetti Napolitana
(2〜3人分)
1.玉ねぎ小1〜中1個は薄切りにします。
にんにく1かけも薄切りします。
ウインナー4本は適当な大きさに切ります。
ピーマン2個は 7mm幅ぐらいに切ります。
2.スパゲティは表示に従って茹でます。(’昔ながら’ は 少し柔らかめが良いですね)。
ゆで汁は50〜100ccほど残しておきます。
3.フライパンに油を引き、にんにく、玉ねぎ、ウインナーを炒め、
火が通ったら ピーマンを加えて炒め、ケチャップ1/2〜2/3カップを加えて
全体に絡め、2.とゆで汁を入れ 全体を絡めます。
**焼きエノキ Grilled enoki mushrooms
(3,4人分)
1.えのき1パックはほぐして 耐熱容器に入れます。
その上に塩をふり みじん切りのにんにく1片を振り、オリーブ油をかけ
バジルパウダーを振り オーブントースターで12分〜15分 焼きます。
**トマトの玉ねぎドレッシングかけ Tomato salad with onion dressing
1.トマトに玉ねぎドレッシングをかけ 貝割れをのせます。
** Good-old spaghetti Napolitana (for 2~3 people)
1. Cut a s〜 m-sized onion into thin slices.
Cut 1 clove of garlic into thin slices.
Cut 4 wienerwurst into bite size pieces.
Cut 2 green pepper into 7mm width slices.
2. Boil spaghetti as described. Leave 50~100cc of the pasta cooking water behind.
3. Oil a frying pan and fry garlic, onion and wienerwurst until cooked.
Then add green peppers and then mix 1/2~2/3 cup tomato ketchup and pasta cooking water.
Fry them.
** Grilled enoki mushrooms (for 3 to 4 people)
1. Flake 1 pack of enoki mushrooms and put in heat-proof container.
Sprinkle a little salt and 1 clove of chopped garlic on it.
then pour olive oli and sprinkle basil powder.
Bake in a toster-oven for 12mins to 15mins.
** Tomato salad with onion dressing
1. Put onion dressing on tomatoes and white radish sprouts