2019年08月11日
味噌煮込みうどん Miso-Nikomi-Udon
味噌煮込みうどんが食べたくて 初めて作りました。
汗をかきかき フーフー言いながら。。。
おいしかった♪
暑いときに 熱いものも良いものですね。
**味噌煮込みうどん Miso-Nikomi-Udon (Udon cooked in a broth containing miso paste)
「白ごはん.com」さん→味噌煮込みうどん を参照しました。
(3人分)
写真は一人分です。
1.赤味噌大5,みりん大2.5,さとう小1とありますが 濃いようなので
赤味噌大3、みりん大2.5、さとう小2で作りました。
2.土鍋にだし汁1300cc、白ネギ1,2本、人参1/2本をいれ 煮込みます。
3.2.に鶏肉150g、しめじ1/2株、しいたけ4,5枚、薄揚げ1枚を入れ煮ます。
4.さらに うどん3玉(茹でたものを使っています)を入れ 煮込みます。
5.1.の味噌だれ、かまぼこ1/2を入れ 全体に火が通ったら 火を止め 卵を割り入れ、
できあがりです。
**カリフラワーの甘酢漬け Vinegared cauliflower
I wanted to eat Miso-Nikomi-Udon. I cooked this for the first time.
We ate it while sweating.
It was good.
We chose to eat hot food in summer to avoid summer heat fatigue.
** Miso-Nikomi-Udon (Udon cooked in a broth containing dark-brown-miso past) (for 3 people)
(the photo is for one person)
1. Mix 3tbsp dark-brown miso paste, 2.5tbsp sweet rice wine and 2tsp sugar.
2. Put 1300cc soup, 1 to 2 leeks(bite sized) and 1/2 carrots(sliced) in an earthen pot. and bring it to boil
3. Add 150g chicken(bite sized), 1/2 bunch of shimeji mushrooms, 4 to 5 shiitake mushrooms and
1 thin fried tofu(rectangular sliced) Simmer.
4. Add 250g ~ 300g udon and simmer.
5. Add 1. and 1/2 boiled fish paste(sliced). Simmer. then turn off the heat and add egg.
** Vinegared cauliflower