2019年08月20日
イカとピーマンの中華風炒め Chinese-style stir fired cuttle fish and green pepper
**イカとピーマンの中華風炒め Chinese-style stir fried cuttle fish and green pepper
(2人分)
1.ピーマン8個は 千切りにします。
2.味噌大1,しょうゆ大1,さとう小1,酢小1,豆板醤小1、すりおろししょうが大1/2,
ごま油大1を混ぜ合わせます。
3.フライパンに油を引き イカ200gを炒め、ピーマンを加えて炒め、
2.のたれを加えて 全体をからめます。
**トマトのチーズ焼き Baked tomato with cheese
1.トマトは 1.5cm厚さの輪切りにして 塩、胡椒します。
2.1.にチーズをのせ オリーブ油をかけて オーブントースターで焼きます。
3.バジルパウダーを振ります。
**ザワークラウトと豆腐のサラダ Sauerkraut.and tofu salad
1.豆腐120gにしぼったザワークワウト50gとヨーグルト大1.5,鶏ガラスープの素小1/2
を混ぜ合わせ 千切りの大葉をのせ 茹でたオクラを添えます。
**ヨーグルトとみそできゅうりの即席漬け Instant cucumber pickles with yogurt and miso
1.きゅうり2本を塩もみしてから 水分を拭き取ります。
2.ヨーグルト大1とみそ大1をよく混ぜあわせ 1.のきゅうりにまぶし、
ラップまたはジップロックにいれ 密封して 冷蔵庫で一晩寝かせます。
** Chinese-style stir fried cuttle fish and green pepper (for 2 people)
1. Cut 8 green peppers into thin strips.
2. Mix 1tbsp miso, 1tbsp soy sauce, 1tsp sugar, 1tsp vinegar, 1tsp broad bean chili paste,
1/2tbsp grated ginger and 1tbsp sesame oil.
3. Oil a frying pan and stir fry 200g cuttlefish and then add green peppers.
Stir fry them.
Add 2. sauce and toss them together.
** Baked tomato with cheese
1. Cut tomato into 1.5cm thickness slices. Sprinkle salt and pepper.
2. Put cheese on 1. and pour olive oil. Bake in a toaster-oven..
3. Sprinkle basil powder
** Sauerkraut and tofu salad
1. Mix 120g tofu, 50g squeezed sauerkraut, 1.5tbsp yogurt and 1/2tsp chicken soup powder.
Put thin stripped green perilla and serve with boiled okra.
** Instant cucumber pickles with yogurt and miso
1. Rub 2 cucumbers with salt and then wash with water and wipe off moisture.
2. Mix 1tbsp yogurt and 1tbso miso well and cover cucumbers .
Put in a palstc bag or film and seal. Let it sit in a fridge overnight.