アフィリエイト広告を利用しています

2023年12月23日

スニッカードゥードルクッキー Snickerdoodle Cookies 


前回とは 材料を少し変えて(重曹ではなくBPで、中力粉で)作って見ました♪
こっちが好きです♪


スニッカードゥードルクッキー (シナモンシュガークッキー)
IMG_20231222_163745.JPG


(12個)

1.薄力粉44g、強力粉44g(または中力粉88g)、BP小1/2、 塩小1/8 を振るっておきます。
2.ボウルにバター58g、砂糖75gを入れ 白っぽくなるまで混ぜます。
3.2.に溶き卵1/2個を加え 更に混ぜます。
4.1.の粉を 3.に加え ゴムべらでざっくり混ぜます。
5.別のボウルにグラニュー糖大1/2とシナモンパウダー小1/2を混ぜておきます。
6.4.を2〜3cmに丸めて 5.をまぶし 天板に並べ(4〜5cm間隔に置きます)
  手で軽く押さえます。
  180℃で12分焼きます。
  


This time, I used BP instead of baking soda and all-purpose four instead of plain flour)♪

Snickerdoodle Cookies (for  18 pieces)

1. Shift 44g plain flour, 44g bread flour (or All-Purpose Flour 88g), 1/2tsp BP and 1/8tsp salt.
2. Mix 58g butter and 75g sugar until it turns white.
3. Add 1/2 beaten eggs and mix them together.
4. Add 1. to 3. Fold the cookie dough and use a rubber spatula in a cutting motion.
5. Put 1/2tbsp sugar and 1/2tbs cinnamon powder in a bowl and mix them together.
6. Divide 4 into 12 balls and cover with 5. Place them on a baking tray(keep a distance of
5cm) and press down lightly.
Bake at 180℃ for 12 mins.



かぼちゃ(なんきん)   Japanese pumpkin

22日は 冬至 ですから、食卓も かぼちゃ(なんきん)、かぼちゃ(なんきん)♪

「ん」が 「運」を意味する 「うん」を連想させるから。(こじつけですね)


We have a custom to treat food whose name includes ”ん(ng)”, such as
Ninjin(carrot) or Nankin(pumpkin).
It's because ”ん(ng)" is associated with "Un" meaning "luck".




IMG_20231222_112905.jpg


**マカロニ、パンプキン(なんきん)グラタン
                  Macaroni and pumpkin au gratin

**パンプキン(なんきん)スープ  Pumpkin soup

**カボチャ(なんきん)のガレット Pumpkin galette

**カボチャ(なんきん)の煮物   Boiled Japanese pumpkin

**貝割れと大根おろしのポン酢和え
            White radish sprouts and grated daikon with ponzu



どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。

Every dish was delicious. Thank you.





最新記事
検索
ファン
最新コメント
<< 2023年12月 >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
タグクラウド
プロフィール
sunshineさんの画像
sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
プロフィール
カテゴリアーカイブ
最新コメント