2023年12月22日
乃東生 Natsukarekusa-Shouzu
乃東生(なつかれくさしょうず)
12月22日 から 12月26日 ごろ。
仲冬
夏枯草が芽を出す。
Natsukarekusa-Shozu
Around December 22 to December 26.
Mid-Winter
Self-heal sprouts.
豚肉、タアサイ、厚揚の炒め物 Stir-fried pork, rosette bok choy and thick deep-fried tofu
豚肉は 塩麹とショウガで下味をつけてるらしい。
柔らかくて美味しい♪
I heard that my husband cooked the pork seasoning with salted rice malt and ginger.
It was tender and delicious♪
**豚肉、タアサイ、厚揚の炒め物
Stir-fried pork, rosette bok choy and thick deep-fried tofu
**大根の葉と竹輪の煮物
Boiled leaves of daikon and tube-shaped fish paste cake
**きゅうり、イカ、ワカメの甘酢和え
Cucumber, wakame and squid with sweetened vinegar
**ほうれん草のお浸し Boiled spinach in broth
**チキン入り色々野菜のサラダ
Salad with various vegetables and chicken
どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。
They were delicious. Thank you.