アフィリエイト広告を利用しています

2023年12月26日

晩白柚ピールとオランジェット   citrus grandis peel and orangette


晩白柚でピール と オランジェット
綿の部分が大きいので とても ジューシーです。 



1.皮を綺麗に洗い 上下を切り落してから 皮に切り目を入れて むきます。
  皮の量を量っておきます。
2.鍋に皮とひたひたの水を入れ 火にかけ 10分ほど煮てから 湯を捨て 
  また水を加えて煮て 捨て を 3度ほど繰り返します。
  水切りします。
3.皮の量の半量〜7割ほどの砂糖と 半量の水をいれ 30分ほど煮ます。
4.そのまま1晩冷まします。
IMG_20231224_124542.jpg



5.水切りします。甘い汁は水や湯で薄めて飲んでください。
  皮を網の上またはクッキングペーパーの上に並べ 乾かします。
6.適当に切り 砂糖をまぶしたり、湯煎にかけたチョコレーでコーティングしたります。
IMG_20231226_052328.jpg




I made citrus grandis peel and orangette
It is very juicy because of its thick albedo

1. Wash the skin of citrus grandis well and then cut off the top and bottom.
Make some(6 to 8) cuts and peel the skin.
Weigh the skins.
2. Put the skins and just enough water to cover in a pan and bring it to boil
and then simmer for 10 mins and then drain.
Repeat these 3 times and then drain.
3. Put the skins, sugar (1/2 to 3/4 of skins) and water(1/2 of skins) and simmer for 30 mins.
4. Let it sit overnight. Then drain. Use the syrup for drinking with water.
5. Dry the skins on the net or parchment paper.
6. Cut the peels to the proper size. Cover with sugar and/or coat with melted chocolate






フライ盛り合わせ   Assorted breaded deep-fried food

IMG_20231225_114626.jpg


**フライ盛り合わせ、トレビス添え Assorted breaded deep-fried food with Italian chicory
    チキンカツ           chicken cutlet
    ヤングコーンの豚肉巻きフライ  baby corn and pork roll ups
    海老フライ           shrimp

**きゅうりとカニかまの酢の物   Cucumber and imitation crab meat with sweetened vinegar

**ほうれん草とオクラのお浸し   Boiled spinach and okra in broth

**大根の葉と竹輪の煮物      Boiled leaves of daikon and tube-shaped fish paste cake

**色々野菜のサラダ        Salad with various vegetables



どれも美味しかったです。ごちそうさまでした。

Every dish was delicious. Thank you.




最新記事
検索
ファン
最新コメント
<< 2023年12月 >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
タグクラウド
プロフィール
sunshineさんの画像
sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
プロフィール
カテゴリアーカイブ
最新コメント