2023年12月26日
晩白柚ピールとオランジェット citrus grandis peel and orangette
晩白柚でピール と オランジェット
綿の部分が大きいので とても ジューシーです。
1.皮を綺麗に洗い 上下を切り落してから 皮に切り目を入れて むきます。
皮の量を量っておきます。
2.鍋に皮とひたひたの水を入れ 火にかけ 10分ほど煮てから 湯を捨て
また水を加えて煮て 捨て を 3度ほど繰り返します。
水切りします。
3.皮の量の半量〜7割ほどの砂糖と 半量の水をいれ 30分ほど煮ます。
4.そのまま1晩冷まします。
5.水切りします。甘い汁は水や湯で薄めて飲んでください。
皮を網の上またはクッキングペーパーの上に並べ 乾かします。
6.適当に切り 砂糖をまぶしたり、湯煎にかけたチョコレーでコーティングしたります。
I made citrus grandis peel and orangette
It is very juicy because of its thick albedo
1. Wash the skin of citrus grandis well and then cut off the top and bottom.
Make some(6 to 8) cuts and peel the skin.
Weigh the skins.
2. Put the skins and just enough water to cover in a pan and bring it to boil
and then simmer for 10 mins and then drain.
Repeat these 3 times and then drain.
3. Put the skins, sugar (1/2 to 3/4 of skins) and water(1/2 of skins) and simmer for 30 mins.
4. Let it sit overnight. Then drain. Use the syrup for drinking with water.
5. Dry the skins on the net or parchment paper.
6. Cut the peels to the proper size. Cover with sugar and/or coat with melted chocolate
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