2023年12月23日
スニッカードゥードルクッキー Snickerdoodle Cookies
前回とは 材料を少し変えて(重曹ではなくBPで、中力粉で)作って見ました♪
こっちが好きです♪
スニッカードゥードルクッキー (シナモンシュガークッキー)
(12個)
1.薄力粉44g、強力粉44g(または中力粉88g)、BP小1/2、 塩小1/8 を振るっておきます。
2.ボウルにバター58g、砂糖75gを入れ 白っぽくなるまで混ぜます。
3.2.に溶き卵1/2個を加え 更に混ぜます。
4.1.の粉を 3.に加え ゴムべらでざっくり混ぜます。
5.別のボウルにグラニュー糖大1/2とシナモンパウダー小1/2を混ぜておきます。
6.4.を2〜3cmに丸めて 5.をまぶし 天板に並べ(4〜5cm間隔に置きます)
手で軽く押さえます。
180℃で12分焼きます。
This time, I used BP instead of baking soda and all-purpose four instead of plain flour)♪
Snickerdoodle Cookies (for 18 pieces)
1. Shift 44g plain flour, 44g bread flour (or All-Purpose Flour 88g), 1/2tsp BP and 1/8tsp salt.
2. Mix 58g butter and 75g sugar until it turns white.
3. Add 1/2 beaten eggs and mix them together.
4. Add 1. to 3. Fold the cookie dough and use a rubber spatula in a cutting motion.
5. Put 1/2tbsp sugar and 1/2tbs cinnamon powder in a bowl and mix them together.
6. Divide 4 into 12 balls and cover with 5. Place them on a baking tray(keep a distance of
5cm) and press down lightly.
Bake at 180℃ for 12 mins.
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